Η Microsoft θέλει να επεκταθεί στον χώρο του mobile με δικό της App Store

Η επικείμενη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft δεν θα ισχυροποιήσει απλά την θέση της εταιρείας στον χώρο του gaming, αλλά υπάρχει σχέδιο για εκμετάλλευση των IPs της με σκοπό την δημιουργία καταστήματος mobile εφαρμογών!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, σε πρόσφατη κατάθεση εγγράφων από τη Microsoft προς την βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) σχετικά με την έγκριση που καλείται να δώσει η τελευταία για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η εταιρεία αποκαλύπτει πως σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό Xbox Mobile Store και η τεχνογνωσία της Activision Blizzard θα την βοηθήσει να ξεπεράσει τα αντίστοιχα καταστήματα Google Play και App Store.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Το τμήμα gaming της Microsoft, Xbox, εργάζεται επάνω στην επέκταση του με δυο διαφορετικούς τρόπους. Μέσω του Game Pass, την συνδρομητική υπηρεσία που επιτρέπει στους gamers να απολαύσουν ο,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Xbox σε προσιτή τιμή, και μέσω της μεταφοράς ακόμη περισσότερων παιχνιδιών στις mobile πλατφόρμες, τόσο ως mobile εφαρμογές, όσο και ως τεχνολογία cloud streaming.
Χτίζοντας επάνω στις υπάρχουσες κοινότητες gamers της Activision Blizzard, το Xbox σκοπεύει να τους προσεγγίσει σε μια νέα Xbox Mobile Platform. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι η μεταφορά των καταναλωτών μακριά από τα Google Play Store και App Store στις φορητές συσκευές απαιτεί μια τεράστια αλλαγή καταναλωτικής συμπεριφοράς.
Η Microsoft ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να προσφέρει δημοφιλές περιεχόμενο και οι gamers θα είναι ανοικτοί σε κάτι καινούργιο.

Μια τέτοια κίνηση από πλευράς Microsoft θα είναι ίσως αρκετά εύκολο να προσελκύσει τους mobile gamers, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά η εξαγορά της Activision Blizzard. Η τελευταία έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλες κοινότητες gamers χάριν στα Call of Duty: Mobile, Diablo Immortal και φυσικά το Candy Crush Saga.

[via]

Loading