Η Siemens παρουσιάζει το πρώτο βιομηχανικό 5G router

Η Siemens παρουσιάζει το πρώτο βιομηχανικό 5G router για σύνδεση τοπικών βιομηχανικών εφαρμογών σε δημόσιο δίκτυο 5G. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη την άνοιξη του 2021. Χρησιμοποιώντας το πρόσφατα αναπτυγμένο Scalance MUM856-1, βιομηχανικές εφαρμογές όπως μηχανήματα, στοιχεία ελέγχου και άλλες συσκευές μπορούν να έχουν πρόσβαση από απόσταση μέσω ενός δημόσιου δικτύου 5G, παρέχοντας μια απλή επιλογή απομακρυσμένης συντήρησης για αυτές τις εφαρμογές, χρησιμοποιώντας τα υψηλά ποσοστά δεδομένων που προσφέρει το 5G. Η πλατφόρμα διαχείρισης Sinema Remote Connect για συνδέσεις VPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε αυτά τα απομακρυσμένα εργοστάσια ή μηχανήματα - ακόμη και αν είναι ενσωματωμένα σε άλλα δίκτυα.

Στη βιομηχανία, εκτός από την ανάγκη για τοπική ασύρματη συνδεσιμότητα, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για απομακρυσμένη πρόσβαση σε μηχανήματα και εγκαταστάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επικοινωνία πρέπει να γεφυρώνει μεγάλες αποστάσεις. Τα δημόσια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε συσκευές που βρίσκονται σε σημαντική απόσταση, για παράδειγμα σε άλλες χώρες. Επιπλέον, οι τεχνικοί υποστήριξης μπορούν να συνδεθούν με τα μηχανήματα που χρειάζεται να επισκευάσουν μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας εν κινήσει.

Τα δημόσια δίκτυα 5G είναι επομένως σημαντικό στοιχείο για λύσεις απομακρυσμένης πρόσβασης και απομακρυσμένης συντήρησης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, για να παρέχουν στους χρήστες πολύ υψηλά εύρη ζώνης σε αστικές περιοχές με μικροκυψέλες και υψηλές συχνότητες. Στις αγροτικές περιοχές, οι μικροκυψέλες πρέπει να καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή, γι’ αυτό χρησιμοποιούνται χαμηλότερες συχνότητες. Ιδιαίτερα στις άκρες των μικροκυψελών, για παράδειγμα για LTE ή UMTS, υπάρχουν συχνά σημαντικές απώλειες τόσο ως προς το εύρος ζώνης όσο και ως προς τη σταθερότητα της σύνδεσης επικοινωνίας. Και είναι ακριβώς σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές όπου απαιτείται σταθερή μετάδοση εύρους ζώνης για απομακρυσμένη συντήρηση ή μετάδοση με βίντεο, για παράδειγμα για σταθμούς νερού. Με καινοτόμες τεχνολογίες επικοινωνιών 5G διατίθεται πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης με μεγαλύτερη αξιοπιστία στις άκρες των μικροκυψελών και ο μέσος ρυθμός δεδομένων για χρήστες εντός μικροκυψελών αυξάνεται. 

Το νέο Scalance MUM856-1 υποστηρίζει επίσης 4G έτσι ώστε η λειτουργία να είναι δυνατή ακόμα και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G. Η συσκευή μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε ιδιωτικά τοπικά δίκτυα 5G πανεπιστημιουπόλεων. Η Siemens δοκιμάζει αυτή την περίπτωση χρήσης στο δικό της Automotive Test Center σε ένα ιδιωτικό αυτόνομο δίκτυο δοκιμών 5G, το οποίο βασίζεται σε εξαρτήματα της Siemens. Εκεί, τα αυτοματοποιημένα συστήματα καθοδηγούμενων οχημάτων συνδέονται χρησιμοποιώντας 5G για να δοκιμάσουν τρέχουσες και μελλοντικές βιομηχανικές εφαρμογές και να προωθήσουν τη χρήση της τεχνολογίας 5G στη βιομηχανία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading