Η Space Force των ΗΠΑ κατηγορεί τη Ρωσία για πύραυλο καταστροφής δορυφόρων

Μπορεί η Space Force με το logo του…Star Trek να βρίσκεται ακόμη σε στάδιο στελέχωσης, παρόλα αυτά, η Space Command, το τμήμα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που ασχολείται με τις στρατιωτικές αποστολές στο Διάστημα, έχει αρχίσει να βγάζει τα λεφτά της. Σύμφωνα με το περιοδικό Time, η υπηρεσία βρήκε αποδείξεις ότι οι Ρώσοι πραγματοποιούν δοκιμές για ένα νέο όπλο που θα καταστρέφει δορυφόρους (φέρνει λίγο σε James Bond).

Η Ρωσία έθεσε σε τροχιά τους δίδυμους δορυφόρους Cosmos 2542 και Cosmos 2543 τον περασμένο Νοέμβριο και οι ΗΠΑ (μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο) άρχισαν να τους παρακολουθούν πιο στενά όταν πέρασαν κοντά από τον δικό τους στρατιωτικό δορυφόρο KH-11. Εξέφρασαν στο παρελθόν τις ανησυχίες τους για την πραγματική χρήση των δύο δορυφόρων και παρατήραν ότι ο ένας από αυτούς εκτόξευσε ένα μικρό πύραυλο με κατεύθυνση προς τον άλλο, χωρίς, πάντως, να σημειωθεί σύγκρουση.

Η επίσημη εξήγηση των Ρώσων είναι ότι δεν είναι κάποιος πύραυλος, αλλά ειδικό εργαλείο τελευταίας τεχνολογίας που εξετάζει τον δορυφόρο από πολύ κοντινή απόσταση. Οι Αμερικανοί, ωστόσο, θεωρούν ότι η ταχύτητα με την οποία κινείται ταιριάζει με πύραυλο που εκτοξεύεται από τον δορυφόρο και πιστεύουν ότι όντως δοκιμάζουν τεχνολογία καταστροφής άλλων δορυφόρων. Άλλωστε, η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμή εκτόξευσης βλήματος από δορυφόρο το 2017.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καταστροφή του δορυφόρου από τον “πύραυλο”, ο επικεφαλής της US Space Command και των Διαστημικών αποστολών της US Space Force, στρατηγός John W. Raymond, καταδίκασε την ενέργεια των Ρώσων και αποδεικνύει ότι ξέρει να βγάζει τα λεφτά του.

Το ρωσικό δορυφορικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή αυτών των όπλων είναι το ίδιο που μας ανησύχησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, όταν κινήθηκε πολύ κοντά σε δικούς μας κυβερνητικούς δορυφόρους. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειες της για την ανάπτυξη διαστημικών όπλων και συστημάτων που θέτουν την ασφάλεια των ΗΠΑ σε κίνδυνο.
Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους συμμάχους τους, είναι πανέτοιμες και αποφασισμένες να υπερασπιστούν το έθνος, τους συμμάχους και τα συμφέροντα τους από εχθρικές πράξεις στο Διάστημα

Όχι, δεν είναι ανέκδοτο η είδηση. Δεν αποκλείουμε ότι στο μέλλον θα μπορούσε να μεταφερθεί η κόντρα στο Διάστημα, αλλά μάλλον βιάζονται να στηρίξουν το αφήγημα για τη δημιουργία της Space Force. Και φυσικά ποιος συμμερίζεται τους ισχυρισμούς τους; Το Ηνωμένο Βασίλειο...

[via]

Loading