Η Xiaomi ετοιμάζει 10 5G smartphones για το 2020

Μετά την πρώτη εφαρμογή των δικτύων 5G μέσα στο 2019 σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη και την εμφάνιση των πρώτων 5G smartphones στην αγορά, θεωρείται δεδομένο ότι θα ζήσουμε την εκθετική ανάπτυξη τους τη χρονιά που μας έρχεται, άρα είναι απολύτως λογικό ότι ταυτόχρονα θα πολλαπλασιαστούν και οι διαθέσιμες επιλογές για τον τελικό καταναλωτή.

Η Xiaomi είναι μία από τις εταιρείες που σκοπεύουν να γεμίσουν την αγορά με 5G smartphones μέσα στο 2020, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της κινέζικης εταιρείας, κ. Lei Jun, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο World Internet που πραγματοποιήθηκε στη Wuzhen (Κίνα).

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο εμπορικό δίκτυο 5G στην Κίνα, ο επικεφαλής της Xiaomi τόνισε ότι η ζήτηση για το Xiaomi Mi 9 Pro 5G (το πρώτο 5G smartphone στη χώρα) έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της εταιρείας, με αποτέλεσμα να σχεδιάζουν πλέον το λανσάρισμα τουλάχιστον 10 5G smartphones μέσα στο 2020 και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες (premium, mid-range, entry-level).

Με αυτόν τον τρόπο, η Xiaomi φιλοδοξεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στα πάτρια εδάφη, μιας και έχει υπερκεραστεί από τη Huawei, λόγω και της….πατριωτικής αντίδρασης που έβγαλε το καταναλωτικό κοινό ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, πάντως, τα πηγαίνει εξαιρετικά και ήδη πουλά το Xiaomi Mi MIX 3 5G.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι με την έλευση των δικτύων 5G στην Κίνα θα καταγραφούν με τη μία τουλάχιστον 9 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται πως θα φτάσουν το 1.4 δισ. μέχρι το 2025.

[via]

Loading