Τι θα γινόταν αν η Σελήνη περιστρεφόταν γύρω από τη Γη από το ύψος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού [Video]

whatif_moon_iss

Η φράση "θα σου φέρω το Φεγγάρι" είναι από τα μεγαλύτερα κλισέ σε ερωτικά τραγούδια, ποιήματα και λοιπά...τζουτζουμπρούτζου, αλλά αν θα μπορούσε κανείς να το κάνει πραγματικότητα τότε δεν θα ήταν και πολύ καλά τα πράγματα, παρά το ομολογουμένως εντυπωσιακό θέαμα.

Τώρα μπορείς να παρακολουθείς τη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε ζωντανή μετάδοση! [Video]

Στο παρακάτω video της ομάδας yeti dynamics, θα δείτε τη Σελήνη σε τροχιά γύρω από τη Γη, αλλά από απόσταση 420km (εκεί που βρίσκεται σήμερα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός - ISS) και όχι από τα 384.400km που τη βλέπουμε στην πραγματικότητα. Πάντως, όπως εξηγεί ο Phil Plait, εάν έφτανε ποτέ σε τέτοια απόσταση τότε θα συνέβαιναν τα εξής:

"Η πλήρης περιφορά της Σελήνης γύρω από τη Γη θα γινόταν μέσα σε 90 λεπτά και λόγω της βαρυτικής έλξης θα προκαλούσε τεράστιες πλημμύρες με κύματα ύψους μερικών χιλιομέτρων, καταστροφικούς σεισμούς, βίαιες και συνεχείς εκρήξεις ηφαιστείων, αλλά και εκτόξευση της θερμοκρασίας που θα εξαέρωνε σχεδόν άμεσα τα ύδατα. Η ίδια η Σελήνη θα διαλυόταν σε μικροσκοπικά κομμάτια και θα δημιουργούσε δακτυλίδια σαν αυτά του Κρόνου. Εντυπωσιακό θέαμα, αλλά δεν θα υπήρχε τίποτα ζωντανό για να το δει..."

Γι΄αυτό, αφήστε τα φεγγάρια και τ' αστέρια (σκέψου τι θα γινόταν με αυτά...) και περιοριστείτε σε κανένα ταξιδάκι στο Machu Picchu.

Loading