Imagine with Meta: Το νέο εργαλείο παραγωγικής AI τύπου DALL-E

Σαφέστατα η Google έκλεψε την παράσταση χτες στον τομέα του AI με την ανακοίνωση του Gemini, αλλά έχουμε και ένα ενδιαφέρον λανσάρισμα από πλευράς Meta. Η τελευταία έβγαλε στον αέρα το δικό της εργαλείο παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης για την δημιουργία εικόνας από σύντομες περιγραφές, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν για την ώρα μόνο στις ΗΠΑ.

Ονομάζεται Imagine with Meta και ουσιαστικά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που γνωρίζουμε από τα DALL-E, Midjourney και Stable Diffusion. Ο χρήστης γράφει μια μικρή περιγραφή της εικόνας που θέλει να δημιουργήσει το εργαλείο και το τελευταίο του παραδίδει 4 παραλλαγές σε υψηλή ανάλυση για κάθε περιγραφή.

Μας ευχαριστεί να ακούμε από τους ανθρώπους πώς χρησιμοποιούν το imagine, τη λειτουργία μετατροπής κειμένου σε εικόνα της Meta AI, για να δημιουργήσουν διασκεδαστικό και δημιουργικό περιεχόμενο στις συνοµιλίες τους. Σήμερα, επεκτείνουμε την πρόσβαση στο imagine και εκτός των συνομιλιών. Ενώ η εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων έχει σχεδιαστεί για πιο παιχνιδιάρικες, αμοιβαίες αλληλεπιδράσεις, μπορείτε τώρα να δημιουργήσετε δωρεάν εικόνες και στο Διαδίκτυο.

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικότητα και την γενικότερη προστασία των χρηστών από τις δημιουργίες του Imagine, η Meta τόνισε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες εκτός από τα υδατογραφήματα στις εικόνες που παράγει το AI εργαλείο της, θα μπει στην εξίσωση και ένα εξειδικευμένο μοντέλο που θα αναγνωρίζει τις AI δημιουργίες και θα ενημερώνει τον χρήστη σχετικά.

Τις επόμενες εβδομάδες, θα προσθέσουμε την αόρατη υδατογράφηση στο imagine with Meta AI για μεγαλύτερη διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα. Το αόρατο υδατογράφημα εφαρμόζεται με ένα μοντέλο βαθιάς μάθησης. Ενώ είναι ανεπαίσθητο στο ανθρώπινο μάτι, το αόρατο υδατογράφημα μπορεί να ανιχνευθεί με ένα αντίστοιχο μοντέλο.

Επιπλέον, η Meta ενσωματώνει τα Reels απευθείας στις συνομιλίες. Παρόμοια με τα Reels του Instagram, αυτά τα σύντομα videos παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν θέματα μέσω μιας πιο ελκυστικής οπτικής μορφής από το απλό κείμενο.

Ας πούμε ότι σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Τόκιο με φίλους στην ομαδική σας συνομιλία, μπορείτε να ζητήσετε από τη Meta AI να σας προτείνει τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε και να μοιραστείτε Reels από τα κορυφαία αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια από αυτά πρέπει να επισκεφθείτε.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα λανσαριστεί παγκοσμίως το Imagine with Meta.

[Meta]

Loading