iMessage: Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα έρθει ποτέ στο Android OS

Εδώ και πολλά χρόνια γίνονται μεγάλες προσπάθειες τόσο από τη Google, όσο και από third-party εταιρείες, να δημιουργήσουν μια υπηρεσία messaging αντίστοιχη του iMessage της Apple για το λειτουργικό σύστημα Android. Η Google έχει πλησιάσει ελαφρώς στο να τα καταφέρει με το Messages, αλλά ακόμα και σήμερα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την υπηρεσία της Apple.

Πολύς κόσμος αναρωτιέται γιατί η Apple δεν φρόντισε η ίδια να φτιάξει μια έκδοση του iMessage για το Android OS και η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να μάθουμε τον λόγο από μια τέτοια εντελώς άσχετη συγκυρία. Ποια είναι αυτή; Η δικαστική διαμάχη με την Epic Games που ξεκίνησε από πέρυσι με αφορμή το Fortnite και επεκτάθηκε στη συνέχεια σε μια ολοκληρωτική επίθεση προς την Apple για την πολιτική που ακολουθεί στα καταστήματα εφαρμογών της.

Η δίκη ξεκινά στις 3 Μαΐου 2021 και μέσα στο κατηγορητήριο της Epic Games αναφέρεται (μεταξύ άλλων) ότι η εκτελεστική ομάδα της Apple αποφάσισε να περιορίσει τη χρήση του iMessage αποκλειστικά στις πλατφόρμες της εταιρείας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε το 2013 επειδή αναγνωρίστηκε η δύναμη του iMessage και το γεγονός ότι είναι ελκυστικό για τους χρήστες προκειμένου να μην αποχωρούν από το οικοσύστημα της.

Ο Eddy Cue, αντιπρόεδρος του τμήματος Internet Software and Services της Apple, είχε παραδεχτεί πως θα μπορούσαν να φτιάξουν μια έκδοση του iMessage για το Android OS και μάλιστα με συμβατότητα μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων για να ανταλλάσσουν μηνύματα οι χρήστες χωρίς προβλήματα και περιορισμούς. Παρόλα αυτά, ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος του τμήματος Software Engineering και επικεφαλής του iOS, φέρεται να εξέφρασε τον φόβο πως “το iMessage στο Android OS θα εξυπηρετούσε απλά τις οικογένειες για να δώσουν Android smartphones στα παιδιά τους”. Με αυτήν την άποψη συμφώνησε και ο Phil Schiller, επικεφαλής του App Store, και πρότεινε να μην φέρουν το iMessage στις συσκευές Android. Εξάλλου, το 2016 ένας πρώην εργαζόμενος της Apple είχε σχολιάσει το θέμα αναφέροντας ότι “η μεγαλύτερη δυσκολία για να αφήσεις το οικοσύστημα της Apple είναι το iMessage”.

Επομένως, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως δεν υπάρχει κάποιος τεχνικός περιορισμός για να έρθει το iMessage στο Android OS και απλά η όλη “απουσία” αποτελεί στρατηγική επιλογή της Apple. Από τη μία μπορούμε να κατηγορήσουμε όσο θέλουμε την Apple για τις επιλογές της, από την άλλη δεν τιμά ιδιαίτερα τη Google το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει να προσφέρει κάτι παρόμοιο όλα αυτά τα χρόνια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading