Instagram: Αναιρεί αρκετές από τις πρόσφατες αλλαγές λόγω έντονης κριτικής

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες σημαντικών αλλαγών στο Instagram στο πλαίσιο των προσπαθειών της Meta να ανταγωνιστεί το TikTok, αλλά είναι προφανές ότι η υπηρεσία έχει χάσει τον χαρακτήρα της και μετατρέπεται σταδιακά σε ένα κακέκτυπο της πλατφόρμας της ByteDance. Δεν είναι τυχαίο ότι η Meta δέχεται έντονη κριτική ακόμα και από τους πιο δημοφιλείς influencers του Instagram, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής Adam Mosseri παραδέχτηκε πως ακόμα δεν έχουν φτάσει σε καλό επίπεδο.

Στην σημερινή εποχή, βέβαια, κανείς δεν έχει την διάθεση να περιμένει και τα πάντα κινούνται σε ταχύτατους ρυθμούς, γι’ αυτό η Meta αποφάσισε να ανατρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα ορισμένες από τις αλλαγές που έγιναν στο Instagram. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Platformer, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες κάποια στοιχεία θα φύγουν και οι ιθύνοντες θα επεξεργαστούν νέες ιδέες για το μέλλον.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε ο Adam Mosseri στο Platformer ανέφερε τα εξής:

Είμαι ευχαριστημένος για το ρίσκο που πήραμε. Εάν δεν αποτυγχάνουμε μια στο τόσο, τόσο είτε δεν σκεφτόμαστε για μεγάλα πράγματα είτε φοβόμαστε να τολμήσουμε. Είναι δεδομένο, βέβαια, ότι θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ανασυνταχθούμε. Μάθαμε αρκετά από αυτές τις αλλαγές και θα επιστρέψουμε με νέες ιδέες.

Σε ό,τι αφορά τα περίφημα προτεινόμενα posts, ο Mosseri δήλωσε ότι θα έπρεπε να είμαστε ενθουσιασμένοι που τα βλέπουμε για να ανακαλύπτουμε νέο περιεχόμενο βασισμένο στα ενδιαφέροντα μας. Τόνισε, όμως, ότι θα πρέπει να βελτιωθεί ο αλγόριθμος και η βαθμονόμηση αυτών των προτάσεων.

Εξάλλου, ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε πως τα recommended posts καταλαμβάνουν περίπου το 15% του περιεχομένου που βλέπει ο χρήστης στο Facebook και λίγο περισσότερο στο Instagram. Αυτά τα ποσοστά θα μπορούσαν να φτάσουν έως το 30% μέχρι το 2023 και μένει να δούμε πως θα το πάρουν οι καθημερινοί χρήστες…

[via]

Loading