Instagram: Έρχεται από σήμερα η λειτουργία AMBER Alerts

Σήμερα, στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Εξαφανισμένων Παιδιών, έρχεται για πρώτη φορά το AMBER Alerts στο Instagram. Αυτή η λειτουργία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με οργανισμούς, όπως το Εθνικό Κέντρο για Εξαφανισμένα & Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (NCMEC) στις ΗΠΑ, το Διεθνές Κέντρο για Εξαφανισμένα & Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, την Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Μεξικό, την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή αστυνομία και πολλούς ακόμα.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι πιθανότητες εύρεσης ενός εξαφανισμένου παιδιού αυξάνονται όταν περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε επιφυλακή, κυρίως τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης. Με αυτήν την ενημέρωση, εάν ενεργοποιηθεί μια ειδοποίηση AMBER Alert από τις αρμόδιες αρχές και βρίσκεται κάποιος στην ζώνη που διεξάγεται η έρευνα, η ειδοποίηση θα εμφανιστεί κατευθείαν στη ροή του στο Instagram

Η ειδοποίηση θα περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες και λεπτομέρειες για το παιδί, όπως τη φωτογραφία, την περιγραφή, την τοποθεσία της απαγωγής και οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη πληροφορία μπορεί να δοθεί. Οι χρήστες θα μπορούν, επίσης, να μοιραστούν την ειδοποίηση με φίλους για περαιτέρω διάδοση της είδησης.

Αυτές οι ειδοποιήσεις είναι σπάνιες και συγκεκριμένες για την περιοχή αναζήτησης. Εάν λάβετε μια, σημαίνει ότι υπάρχει μια ενεργή αναζήτηση για ένα εξαφανισμένο παιδί κοντά στην περιοχή σας. Προκειμένου να γνωρίζει η εφαρμογή σε ποιον να εμφανίσει αυτές τις ειδοποιήσεις, χρησιμοποιείται ένα συνονθύλευμα ενδείξεων, συμπεριλαμβανομένης της πόλης που καταχωρείτε στο προφίλ του εκάστοτε χρήστη, της διεύθυνσης IP και των υπηρεσιών τοποθεσίας (εάν είναι ενεργοποιημένη).

Όπως δήλωσε η Michelle DeLaune, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου για Εξαφανισμένα & Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά,

Το Instagram είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στη δύναμη των φωτογραφιών, καθιστώντας το την τέλεια εφαρμογή για το πρόγραμμα AMBER Alert. Γνωρίζουμε ότι οι φωτογραφίες είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την αναζήτηση εξαφανισμένων παιδιών και επεκτείνοντας την προσέγγιση στο κοινό του Instagram, θα μπορούμε να μοιραζόμαστε φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών με πολλούς περισσότερους ανθρώπους

Το AMBER Alerts στο Instagram θα αρχίσει να κυκλοφορεί σήμερα και θα είναι πλήρως διαθέσιμο τις επόμενες δύο εβδομάδες σε 25 χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Εκουαδόρ, Ελλάδα, Γουατεμάλα, Ιρλανδία, Τζαμάικα, Κορέα, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μάλτα, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ταϊβάν, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ. Στόχος είναι η επέκταση και η διάθεση αυτής της λειτουργίας σε περισσότερες χώρες.

Το 2015, κυκλοφόρησε το AMBER Alerts στο Facebook. Έκτοτε, οι ειδοποιήσεις αυτές έχουν βοηθήσει για την επιτυχημένη έκβαση εκατοντάδων περιπτώσεων παιδιών που βρέθηκαν σε κίνδυνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, το 2020, η Amanda Disley και ο σύζυγός της βοήθησαν στη διάσωση της 11χρονης Charlotte Moccia από το Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης αφού είδαν ένα AMBER Alert στο Facebook. Το 2016, επίσης, εκδόθηκε AMBER Alert μετά την απαγωγή ενός τετράχρονου κοριτσιού στο Λέικλαντ της Φλόριντα. Η Kaytlin Brown, αναισθησιολογίας στο Baptist East Hospital στο Μέμφις του Τενεσί ήταν στο μεσημεριανό της διάλειμμα όταν είδε την ειδοποίηση στο Facebook, αναγνώρισε το χαμένο παιδί και ανέλαβε γρήγορα δράση.

Οι ειδοποιήσεις AMBER Alerts είναι ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίο η εφαρμογή μπορεί να υποστηρίξει τις κοινότητες και να συμβάλλει στην προστασία των παιδιών, κάτι που σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει.

Loading