Instagram: Κλειδωμένο περιεχόμενο που θα βλέπεις μόνο αν πληρώνεις συνδρομή

Η Meta έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές φέτος για τα σχέδια της να ανοίξει νέα κανάλια εισόδων για τους δημιουργούς περιεχομένου στις πλατφόρμες της και βλέπουμε, πλέον, κάποια από αυτά να γίνονται πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί περιεχομένου στο Instagram μπορούν πλέον να μοιράζονται περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους followers πληρώνουν συνδρομή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, αυτό ήταν το χαρακτηριστικό με την μεγαλύτερη ζήτηση από την κοινότητα των creators. Οι φωτογραφίες και τα Reels που απαιτούν συνδρομή για να τα δεις θα φέρουν ένα μωβ σήμα με το σύμβολο της κορώνας για να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα.

Μια ακόμη νέα λειτουργία είναι η δυνατότητα chat με τους συνδρομητές. Οι δημιουργοί περιεχομένου και οι influencers θα μπορούν να στήσουν ομαδικές συνομιλίες έως 30 ατόμων από το Inbox ή από κάποιο Story τους, οι οποίες υποστηρίζονται από την πλατφόρμα του Messenger και θα έχουν διάρκεια ζωής 24 ώρες. Να σημειωθεί ότι οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε μια νέα ειδική καρτέλα για αυτούς που θα περιλαμβάνει όλο το κλειδωμένο υλικό του δημιουργού (φωτογραφίες, αρχειοθετημένα Lives και Reels).

instagram-exclusive-content.jpg

Εξάλλου, η Meta ξεκίνησε δοκιμές για ακόμα δύο λειτουργίες στο Instagram. Η μία από αυτές είναι τα Notes, δηλαδή δημοσιεύσεις έως 60 χαρακτήρων που θα μπορεί να κάνει ο δημιουργός - influencer χωρίς να απαιτείται φωτογραφία, story ή reel, π.χ. κάποιο teaser για αυτό που έρχεται. Η δεύτερη είναι η εισαγωγή διαφημίσεων και στα απλά προφίλ των χρηστών.

Υπενθυμίζουμε ότι η Meta έχει ανακοινώσει πως δεν θα κρατά κανένα μερίδιο από τα κέρδη των δημιουργών περιεχομένου μέχρι και τα τέλη του 2024. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, σιγά σιγά να βλέπετε αρκετά μωβ σήματα στο Instagram

Loading