Instagram: Θα θολώνει αυτόματα τις γυμνές φωτογραφίες στα μηνύματα

Το Instagram ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία των ανηλίκων στην πλατφόρμα από την κακοποίηση και τις απάτες σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Όπως ανακοίνωσε η Meta σήμερα, η νέα λειτουργία, η οποία αφενός θολώνει τις εικόνες που εντοπίζονται να περιέχουν γυμνό και αφετέρου αποθαρρύνει τους χρήστες από το να τις στέλνουν, θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για τους έφηβους χρήστες του Instagram, όπως αυτοί αναγνωρίζονται από τα στοιχεία γενεθλίων στον λογαριασμό τους. Μια ειδοποίηση θα παροτρύνει επίσης τους ενήλικες χρήστες να την ενεργοποιήσουν.



Οι προσπάθειες αυτές έρχονται σε συνέχεια μακροχρόνιων επικρίσεων ότι πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram έχουν προκαλέσει ζημιά στους νεότερους χρήστες τους, από το να βλάπτουν την ψυχική υγεία και την εικόνα του σώματος των παιδιών, μέχρι το να δίνουν εν γνώσει τους πλατφόρμα σε γονείς που κακοποιούν και να δημιουργούν μια "αγορά για αρπακτικά που αναζητούν παιδιά"



Η νέα λειτουργία θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ αναμένεται παγκόσμια εξάπλωση μέσα στους επόμενους μήνες. Η Meta αναφέρει ότι η λειτουργία χρησιμοποιεί on-device μηχανική μάθηση για να αναλύσει αν μια εικόνα που αποστέλλεται μέσω των άμεσων μηνυμάτων του Instagram περιέχει γυμνό και ότι η εταιρεία δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτές τις εικόνες, εκτός αν έχουν αναφερθεί.

Όταν η προστασία είναι ενεργοποιημένη, οι χρήστες του Instagram που λαμβάνουν γυμνές φωτογραφίες θα βλέπουν ένα μήνυμα που θα τους υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να αισθάνονται πιεσμένοι να απαντήσουν, καθώς και επιλογές για να μπλοκάρουν και να αναφέρουν τον αποστολέα. "Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να προστατεύει τους ανθρώπους από το να βλέπουν ανεπιθύμητο γυμνό στα DMs τους, αλλά και για να τους προστατεύει από απατεώνες που μπορεί να στέλνουν γυμνές εικόνες για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους ώστε να στείλουν τις δικές τους εικόνες σε αντάλλαγμα", αναφέρει η Meta στην ανακοίνωσή της.

Οι χρήστες που προσπαθούν να στείλουν μια γυμνή φωτογραφία σε DM θα βλέπουν επίσης ένα μήνυμα που θα τους προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κοινοποίηση ευαίσθητων φωτογραφιών, ενώ ένα άλλο προειδοποιητικό μήνυμα θα αποθαρρύνει τους χρήστες που προσπαθούν να προωθήσουν μια γυμνή εικόνα που έχουν λάβει.

[Meta]

Loading