Η Intel παρουσιάζει την 4η γενιά Core Processor και τους νέους Atom επεξεργαστές για smartphones και tablets [CES 2013]

intel

H Intel παρουσίασε κατά τη διάρκεια της CES 2013 την επερχόμενη γενιά επεξεργαστών με την κωδική ονομασία Haswell που αναμένεται να δούμε στους περισσότερους υπολογιστές από τα μέσα περίπου της φετινής χρονιάς. Ο τέταρτης γενιάς Intel Core επεξεργαστής θα προσφέρει σε συμβατά Ultrabooks διάρκεια μπαταρίας τουλάχιστον 9 ώρες με κατανάλωση στα 10 watt!

Η εταιρεία, μάλιστα, υποσχέθηκε να προωθήσει νέες Ultrabook συσκευές που θα χρησιμοποιούν αυτούς τους επεξεργαστές. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης η Intel παρουσίασε ένα ultrabook με διάρκεια μπαταρίας 13 ωρών! Τα ultrabooks με οθόνη αφής θα ξεκινάνε από τα $599 ενώ αυτά με αποσπώμενο πληκτρολόγιο για να μετατρέπονται σε tablets θα ξεκινάνε από τα $799.

Πέρα, όμως, από τους υπολογιστές η Intel μας επιφύλασσε εξελίξεις και στον χώρο των smartphones και tablets. Η εταιρεία ανακοίνωσε δύο νέους επεξεργαστές Atom. Ο πρώτος με την κωδική ονομασία 'Bay Trail' είναι τετραπύρηνος, κατασκευασμένος στα 22nm και θα χρησιμοποιηθεί σε tablets προσφέροντας διπλάσια απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και, φυσικά, μικρότερη κατανάλωση.

Ο δεύτερος επεξεργαστής είναι ο Atom Z2420 ειδικά σχεδιασμένος για entry-level smartphones, χρονισμένος στα 1.2GHz χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Hyper-Threading. Ο επεξεργαστής είναι ικανός για το encoding και decoding 1080p βίντεο με υποστήριξη οπίσθιας και μπροστινής κάμερας και τη δυνατότητα λήψης 7 φωτογραφιών στα 5MP σε ένα δευτερόλεπτο εάν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία burst mode.

[via Intel]

Loading