Intel Unison: Το νέο εργαλείο απρόσκοπτης επικοινωνίας Android/iPhone με Windows PC

Αρκετές οι ανακοινώσεις της Intel στο πλαίσιο της εκδήλωσης Innnovation 2022 που διεξάγεται στο San Jose (California), με την εταιρεία να αποκαλύπτει τη νέα γενιά επεξεργαστών Intel Core Raptor Lake (13th Gen), λεπτομέρειες για τις ξεχωριστές κάρτες γραφικών Intel Arc και την τεχνολογία XeSS, αλλά και μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Unison.

intel-unison.jpg

Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από το Intel Unison, μια εφαρμογή - εργαλείο που έχει ως σκοπό να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ smartphone και υπολογιστή για τον διαμοιρασμό αρχείων και την διαχείριση κλήσεων, μηνυμάτων και ειδοποιήσεων. Το Intel Unison θα υποστηρίζεται από όλα τα laptops με επεξεργαστή Intel Raptor Lake, ενώ μελλοντικά θα προστεθούν και κάποια μοντέλα με Intel Evo 12th Gen.

intel-unison-3.jpg

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Intel Unison απέναντι σε παρόμοιες λύσεις άλλων εταιρειών (π.χ. Your Phone της Microsoft), είναι το γεγονός ότι λειτουργεί τόσο με Android συσκευές, όσο και με iOS. Βασίζεται σε μια τεχνολογία της Screenovate, την οποία εξαγόρασε μέσα στο 2021 η Intel.

intel-unison-2.jpg

Η επικοινωνία μεταξύ του Android smartphone ή του iPhone με το Windows PC γίνεται μέσω WiFi, P2P ή Bluetooth. Οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή στις συσκευές τους και να σαρώσουν ένα QR code για να γίνει η σύζευξη με τον υπολογιστή. Από εκεί και πέρα δεν χρείαζεται να επαναλάβουν ξανά την διαδικασία και κάθε φορά που θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (ή στο ίδιο δίκτυο) το smartphone με τον υπολογιστή, η επικοινωνία θα γίνεται απρόσκοπτα.

[Intel]

Loading