Οι τέσσερις νέοι επεξεργαστές της Intel για Haswell και Broadwell

Intel

Έναν επεξεργαστή ειδικά σχεδιασμένο για τι ανάγκες των 'overclockers' παρουσίασε χθες η Intel κατά τη διάρκεια του Game Developers Conference. Το τσιπ με την κωδική ονομασία 'Devil's Canyon' θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 σε εκδόσεις των i5 και i7 και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Haswell με μερικές τροποποιήσεις.

Αυτές οι τροποποιήσεις απευθύνονται συγκεκριμένα στους overclockers, έρχονται σε ένα νέο πακέτο και χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό θερμικό υλικό (thermal interface material) για το οποίο η Intel απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το Devil's Canyon θα είναι συμβατό με τα επερχόμενα 9-Series τσιπ.

Παράλληλα, η Intel ανακοίνωσε και τον 4ης γενιάς Extreme Edition επεξεργαστή, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το δεύτερο μισό του 2014. Για πρώτη φορά ο Extreme Edition θα διαθέτει οκτώ πυρήνες, θα υποστηρίζει μνήμες DDR4 ενώ θα υποστηρίζεται και από το νέο τσιπ X99.

Τέλος, η Intel σκοπεύει να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά μια επετειακή έκδοση του Pentium για τον εορτασμό των 20 χρόνων παρόλο που τυπικά τα 20 χρόνια συμπληρώθηκαν πέρσι. Επίσης, οι επερχόμενοι 5ης γενιάς επεξεργαστές Broadwell που θα κατασκευάζονται στα 14nm θα φέρουν για πρώτη φορά την Intel Iris Pro κάρτα γραφικών σε desktop υπολογιστές. Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, το πότε η Intel προγραμματίζει να φέρει τους Broadwell στην αγορά αλλά θα γνωρίζουμε περισσότερα καθώς πλησιάζει η μέρα.

[via TheRegister]

Loading