Intel Smart Connect και Rapid Start για άμεση εκκίνηση του laptop!

Η Intel ετοιμάζεται να καινοτομήσει για ακόμα μια φορά, παρουσιάζοντας αργότερα μέσα στη χρονιά δυο νέες τεχνολογίες, τις Rapid Start και Smart Connect που υπόσχονται, αν μη τι άλλο, ταχύτητα.

Intel Smart Connect

Η τεχνολογία Rapid Start, χαρακτηριστικό παρόμοιο με αυτό του Macbook Air, καθιστά τον υπολογιστή έτοιμο για χρήση μόλις 5-6 δευτερόλεπτα μετά την ενεργοποίηση του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνδυάσει τόσο ταχύτητα, ίδια με αυτήν που θα είχες αν ο υπολογιστής σου βρισκόταν σε αναμονή, όσο και εξοικονόμηση ενέργειας, αφού ο υπολογιστής σου είναι απενεργοποιημένος.

Από την άλλη πλευρά,η Intel Smart Connect, λειτουργεί κάπως σαν το Street Pass του Nintendo 3DS. Ακόμα και όταν o υπολογιστής βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, η σύνδεση με το WiFi παραμένει ενεργή με αποτέλεσμα να δέχεται όλα τα email και τα updates από τα διάφορα social networks. Έτσι, όταν ανοίγεις τον υπολογιστή σου για να δεις λόγου χάρη τα email σου, όλα είναι έτοιμα και σε περιμένουν. Μένει μόνο να δούμε πώς αυτό θα επηρεάσει το χρόνο αναμονής της μπαταρίας.

Οι νέες τεχνολογίες της Intel θα κάνουν την εμφάνιση τους σε netbooks με επεξεργαστή Sandy Bridge κατά το τέλος της φετινής χρονιάς.

[πηγή Engadget]
Loading