iOS 13.5: Διαθέσιμη η τελική έκδοση με το contact tracing API

Η Apple κυκλοφόρησε τις τελικές εκδόσεις iOS 13.5 και iPadOS 13.5, οι οποίες ενσωματώνουν νέα χαρακτηριστικά για την εποχή του COVID-19, διορθώσεις μικροπροβλημάτων των προηγούμενων εκδόσεων και τη δυνατότητα να μην εμφανίζεται ο τίτλος της ομαδικής video κλήσης μέσω FaceTime όταν μιλά κάποιος από τους συμμετέχοντες.

Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό των iOS 13.5 και iPadOS 13.5 είναι φυσικά η υποστήριξη του Exposure Notification API που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Google για τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών των αρμόδιων κυβερνητικών και υγειονομικών αρχών. Χάριν σε αυτό, η Apple δίνει στους developers τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία των Apple και Google, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των χρηστών. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η χρήση του συγκεκριμένου API είναι εντελώς προαιρετική.

Τα άλλα δύο νέα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το COVID-19 είναι η επιλογή που δίνεται στους χρήστες (μόνο στις ΗΠΑ) να μοιράζονται αυτόματα τα ιατρικά δεδομένα τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν και εφόσον πραγματοποιήσουν κλήση έκτακτης ανάγκης, και η απλοποίηση του ξεκλειδώματος μέσω Face ID για όσους φορούν μάσκες. Το iPhone / iPad αναγνωρίζει ότι φοράς μάσκα και αυτόματα σου εμφανίζει την επιλογή του passcode για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου ή για να πραγματοποιήσεις πληρωμές.

Τα iOS 13.5 και iPadOS 13.5 είναι διαθέσιμη ήδη για όλα τα συμβατά iPhone, iPad και iPod Touch.

[via]

Loading