iOS

iOS 16: Πανεύκολη μεταφορά eSIM σε νέο iPhone μέσω Bluetooth

Οι developers έχουν πιάσει ήδη δουλειά επάνω στη beta έκδοση του iOS 16 και σχεδόν καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα για τις δυνατότητες που θα αποκτήσουν οι χρήστες από το φθινόπωρο, όταν και θα γίνει διαθέσιμη η τελική έκδοση για τους κατόχους iPhone 8 ή μεταγενέστερων μοντέλων.

Η τελευταία έρχεται από τον Carson Waldrop, ο οποίος διαπίστωσε πως το iOS 16 υποστηρίζει την απρόσκοπτη μεταφορά των eSIM από ένα iPhone σε ένα άλλο μέσω Bluetooth, με αποτέλεσμα να καθίσταται πανεύκολη διαδικασία μεταφοράς του τηλεφωνικού αριθμού σου όταν αγοράζεις ένα νέο iPhone.

Μέχρι στιγμής, όσοι επιλέγουν iPhone με eSIM και θέλουν να αγοράσουν κάποιο άλλο iPhone, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχο τηλεπικοινωνιών για να επαναρυθμιστεί η eSIM στη νέα συσκευή. Ορισμένοι πάροχοι δίνουν τη δυνατότητα να το κάνεις μόνο σου μέσα από τις mobile εφαρμογές τους με τη χρήση QR code, ενώ για τους υπόλοιπους χρειάζεται να μεταβείς σε κάποιο κατάστημα για να γίνει η μεταφορά της eSIM.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα MacRumors, η δυνατότητα μεταφοράς της eSIM μέσω Bluetooth θα πρέπει να υποστηρίζεται από τον πάροχο για να πραγματοποιηθεί, επομένως, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για να δούμε ποιοι θα προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

[via]

Loading