iOS 18: Λέγεται ότι θα είναι η σημαντικότερη ενημέρωση όλων των εποχών

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.3 για τα iPhone. Η επόμενη μεγάλη ενημέρωση θα είναι το iOS 18, το οποίο θα παρουσιαστεί λογικά τον Ιούνιο στο ετήσιο συνέδριο WWDC και θα κυκλοφορήσει στο κοινό τον Σεπτέμβριο. Σήμερα, πάντως, ο Mark Gurman ισχυρίζεται ότι το iOS 18 θα είναι μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη ενημέρωση για τα iPhone που έγινε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι ο γνωστός αναλυτής τόνισε ότι θα αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά και τις αλλαγές που θα καταστήσουν την έκδοση ως την πιο σημαντική, γνωρίζουμε ήδη δύο χαρακτηριστικά της.

Η πρώτη θα είναι η υποστήριξη του προτύπου Rich Communications Services (RCS). Τον Νοέμβριο του 2023, η Apple ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει το RCS για το iOS μέσα στο 2024, οπότε αναμένεται πως θα το δούμε στο iOS 18. Το RCS είναι ένα πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως ακριβώς και τα SMS και MMS. Ωστόσο, σε σύγκριση με αυτά τα πρότυπα, το RCS φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως αποδείξεις ανάγνωσης, ένδειξη πληκτρολόγησης, εικόνες και βίντεο υψηλότερης ανάλυσης και ηχητικά μηνύματα. 

Το δεύτερο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Siri με υποστήριξη για παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη. Τον Οκτώβριο του 2023, ο Mark δήλωσε ότι το Siri με GenAI θα πρέπει να "βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τόσο το Siri όσο και η εφαρμογή Messages θα μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις και να συμπληρώνουν αυτόματα προτάσεις, αντικατοπτρίζοντας τις πρόσφατες αλλαγές σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες". Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple έχει επίσης διερευνήσει το generative AI για άλλες πλατφόρμες, όπως το Apple Music, το Keynote, το Pages, ακόμα και το Xcode.

[via]

Loading