iPad Pro: Επίσημα η νέα γενιά με επεξεργαστή M2

Η Apple δεν πραγματοποίησε launch event αυτή τη φορά, αλλά αρκέστηκε σε επίσημες ανακοινώσεις μέσα από την ιστοσελίδα της για τα αποκαλυπτήρια του νέου iPad Pro, του νέου iPad και του νέου Apple TV.

Ξεκινάμε με το iPad Pro, το οποίο έρχεται με επεξεργαστή M2 για να προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό φορητότητας και απόδοσης, καθώς επίσης με νέα εμπειρία χρήσης του Apple Pencil, ταχύτατη συνδεσιμότητα, την πιο προηγμένη οθόνη, κάμερες επαγγελματικού επιπέδου, Face ID, υποδοχή Thunderbolt και νέο σύστημα ήχου 4 ηχείων.

Το λειτουργικό σύστημα είναι το iPadOS 16 που φέρνει υποστήριξη του περίφημου Stage Manager, πλήρη υποστήριξη εξωτερικής οθόνης, εφαρμογές με απόδοση επιπέδου desktop και το νέο Reference mode για μέγιστη παραγωγικότητα.

ipad-pro-new-1.jpg

Επεξεργαστής M2 chip

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο επεξεργαστής M2 με 8-core CPU - 15% ταχύτερη απόδοση από αυτήν του M1 -, 10-core GPU για έως 35% ταχύτερη απόδοση γραφικών για τους απαιτητικούς χρήστες, 16-core Neural Engine με δυνατότητα πραγματοποίησης 15.8 τρισεκατομμυρίων διεργασιών ανά δευτερόλεπτο (40% περισσότερες από το M1), 100GB/s unified memory bandwidth (50% περισσότερο από το M1) και υποστήριξη για μνήμη έως 16GB.

Η απόδοση του M2 chip καλύπτει ακόμα και τα πιο απαιτητικά workflows για φωτογράφους, designes, επαγγελματίες του τομέα Υγείας, developers, αλλά και gamers. Χάριν στη νέα Media engine και τον νέο επεξεργαστή εικόνας (ISP) οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να τραβούν ProRes video και να αξιοποιούν το ProRes υλικό έως 3x φορές ταχύτερα. Αυτό σημαίνει ότι οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να τραβούν υλικό, να το επεξεργάζονται και να το δημοσιεύουν σε κινηματογραφική ποιότητα από μία και μόνο συσκευή.

Νέα εμπειρία χρήσης του Apple Pencil

Η δεύτερης γενιάς γραφίδα Apple Pencil προσφέρει μια νέα εμπειρία χρήσης χάριν στις δυνατότητες του iPad Pro και του iPadOS 16. Η ακίδα της αναγνωρίζεται από απόσταση 12mm επάνω από την οθόνη, για να βλέπεις μια προεπισκόπηση προτού πραγματοποιήσεις την ενέργεια. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κρατούν σημειώσεις και να σχεδιάζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο ξεκούραστα.

Ταχύτατη Συνδεσιμότητα

Το νέο iPad Pro έρχεται με κεραία WiFi 6E για downloads σε ταχύτητα έως 2.4Gb/s (2x φορές πιο γρήγορα από το προηγούμενο μοντέλο), ενώ τα μοντέλα WiFi + 5G (sub-6GHz και mmWave) υποστηρίζουν ακόμη περισσότερα δίκτυα 5G παγκοσμίως.

ipad-pro-new.jpg


Μοναδικές Λειτουργίες στο iPadOS 16

Εκτός από τις αναβαθμίσεις στα Messages, τα νέα εργαλεία των Mail και Safari, τη νέα εφαρμογή Weather και τους νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με το Live Text και το Visual LookUp, το iPadOS φέρνει ορισμένες μοναδικές δυνατότητες για τους χρήστες του iPad Pro.

  • Stage Manager - Μια ολοκαίνουργια εμπειρία multitasking που οργανώνει αυτόματα τις εφαρμογές και τα παράθυρα τους, για γρήγορη πρόσβαση και εναλλαγή μεταξύ τους. Αργότερα μέσα στη χρονιά, το Stage Manager θα ξεδιπλώσει όλη την δυναμική του με υποστήριξη ανάλυσης έως 6K και ταυτόχρονη χρήση έως 4 εφαρμογών στο iPad Pro + 4 εφαρμογών σε εξωτερική οθόνη.
  • Εφαρμογές επιπέδου Desktop - Πολλές εφαρμογές έχουν βελτιστοποιηθεί για να λειτουργούν όπως τις γνωρίζουμε στα desktops. Για παράδειγμα θα δούμε εργαλεία undo - redo, επανασχεδιασμένη εμπειρία find-and-replace, νέο document menu, δυνατότητα παραμετοοποίησης των toolbars, δυνατότητα αλλαγής των extensions των αρχειων, δυνατότητα να βλέπεις το μέγεθος των φακέλων κλπ.
  • Reference Mode - H 12.9’’ Liquid Retina XDR οθόνη του iPad Pro μπορεί να αποδώσει τα χρώματα με βάση την γκάμα που επιλέγει ο επαγγελματίας designer, καλλιτέχνης, φωτογράφος, κινηματογραφιστής κλπ. σε πραγματικό χρόνο για ακόμα μεγαλύτερη πιστότητα του τελικού αποτελέσματος στον αληθινό κόσμο.

Τιμές και Διαθεσιμότητα

Το νέο iPad Pro θα είναι διαθέσιμο από τις 26 Οκτωβρίου 2022 σε 28 χώρες με τιμή εκκίνησης τα $799 για την έκδοση 11’’ WiFi και $1099 για την έκδοση 12.9’’ WiFi.

Loading