iPhone 13: Το Face ID θα λειτουργεί με μάσκα και θαμπωμένα γυαλιά

Η αποτελεσματική λειτουργικότητα της βιομετρικής αναγνώρισης (Face ID) σε ένα iPhone εμποδίζεται τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της χρήσης μάσκας που επιβάλλει η πανδημία της νόσου Covid-19. Ωστόσο, ο John Prosser ανέφερε στο FrontPageTech ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει με την κυκλοφορία του iPhone 13.

Όπως ανέφερε, ενδέχεται να προστεθεί στη νέα συσκευή της Apple ένας αισθητήρας TrueDepth στο Face ID που θα επιτρέπει την πλήρη λειτουργικότητα του, όταν ο κάτοχος φοράει μια μάσκα ή θαμπωμένα γυαλιά.

Επί του παρόντος, όταν το Face ID σκανάρει ένα πρόσωπο που φοράει μάσκα, εμφανίζει αυτόματα τη συμπλήρωση του κωδικού πρόσβασης για την είσοδο στο κινητό. Ωστόσο, επειδή παραμένει άγνωστη η διάρκεια της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα, χαρακτηριστικά όπως αυτό, θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading