iPhone 6S / Plus: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα νέα μοντέλα της Apple

iPhone 6S

iPhone 6S και iPhone 6S Plus παρουσιάστηκαν σήμερα (Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου), ένα χρόνο ακριβώς μετά από την παρουσίαση των προηγούμενων μοντέλων (iPhone 6 / Plus). Μέσα σε αυτό το έτος η Apple βελτίωσε σε σημαντικά σημεία τις συσκευές, διατηρώντας την ίδια σχεδιαστική γραμμή, ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά τα οποία αναλύουμε παρακάτω.

Tα iPhone 6S και iPhone 6S Plus διαθέτουν επεξεργαστή A9 με νέα αρχιτεκτονική που προσφέρει 70% ταχύτερες επιδόσεις CPU σε σχέση με τον Α8 και 90% καλύτερες επιδόσεις στην απόδοση γραφικών GPU.

apple-iphone-6s-live-_2097

Η οθόνη αφής είναι πλέον εξοπλισμένη με την τεχνολογία Force Touch. Σε αντίθεση με την τεχνολογία Force Touch του Apple Watch που είναι 2 βαθμίδων το Force Touch στο iPhone 6S/Plus είναι "3D" υποστηρίζοντας 3 επίπεδα ανάγνωσης της πίεσης του δακτύλου του χρήστη.

Η λειτουργία Force Touch είναι παρούσα όχι μόνο μέσα στις εφαρμογές αλλά και στα εξωτερικά εικονίδια των εφαρμογών τα οποία πλέον με μία πίεση μπορούν να δώσουν χρήσιμα shortcuts

apple-iphone-6s-live-_2083

Οι φίλοι της φωτογραφίας και της βιντεοσκόπησης θα έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν καθώς τα νέα iPhone 6S / Plus παρουσιάζονται σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα:

apple-iphone-6s-live-_2267

Αναβαθμισμένη οπίσθια κάμερα 12MPx με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K (3840 x 2160 στα 30 fps) και εμπρόσθια κάμερα 5MPx με υποστήριξη για selfie panoramas αλλά και slow-motion βίντεο. Παράλληλα, η Apple πρόσθεσε μία έξυπνη λειτουργία την οποία ονομάζει Retina Flash μέσω της οποίας η οθόνη μπορεί να τριπλασιάσει τη φωτεινότητα της και να λειτουργήσει ως φλας για την εμπρόσθια κάμερα.

apple-iphone-6s-live-_2232

Πατώντας παρατεταμένα επάνω σε μία φωτογραφία που μόλις τραβήξατε με το νέο iPhone 6S / Plus, αυτή μπορεί να "ζωντανέψει". Η λειτουργία την οποία η Apple ονομάζει Live Photos, ουσιαστικά καταγράφει μερικά δευτερόλεπτα κατά την απαθανάτιση της εικόνας και τα αποθηκεύει για αναπαραγωγή ως mini photo video.

Το σασί του iPhone 6S / Plus είναι από ενισχυμένο κράμα αλουμινίου (7000 Series aluminum), παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο Apple Watch Sport για αποφυγή φαινομένων τύπου #Bendgate. Το νέο κράμα διαθέτει 60% περισσότερη αντοχή σε σχέση με το “απλό” αλουμίνιο ενώ ταυτόχρονα ζυγίζει μόλις το 1/3 του βάρους του ανοξείδωτου ατσαλιού.

Αναφορικά με την αυτονομία του iPhone 6S / Plus αυτή παραμένει στα ίδια ακριβώς επίπεδα με αυτά του iPhone 6 / Plus, παρόλες τις αναβαθμίσεις hardware που δέχτηκε η συσκευή.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε:

  • Βελτιωμένο Touch ID 2ης γενιάς με γρηγορότερη αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος.
  • Νέο LTE chip για διπλασιασμό της ταχύτητας download στα 300Mbps.
  • Νέο NFC chip.

Διαθεσιμότητα iPhone 6S / Plus

apple-iphone-6s-live-_2362

Το iPhone 6S / Plus θα γίνει διαθέσιμο προς πώληση στις 25 Σεπτεμβρίου, με την Apple να στοχεύει συνολικά 130 χώρες και περισσότερους από 400 παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Οι προ-παραγγελίες για το iPhone 6S / Plus θα ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου.

iPhone 6S / Plus χωρητικότητες (GB) και τιμές

Η Apple δυστυχώς συνεχίζει να προσφέρει το iPhone 6S / Plus στα 16GB / 64GB / 128GB υποχρεώνοντας ουσιαστικά τους χρήστες που επιζητούν κάτι παραπάνω από το να εκτελούν/λαμβάνουν κλήσεις από το iPhone τους να αποκτήσουν το μοντέλο των 64GB καθώς τα 16GB κρίνονται πλέον ως ανεπαρκέστατα.

Τιμές πώλησης iPhone 6S / Plus (USA)

  • iPhone 6S 16GB - Τιμή: $199 (+2 έτη συμβόλαιο AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S 64GB - Τιμή: $299 (+2 έτη συμβόλαιο AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S 128GB - Τιμή: $399 (+2 έτη συμβόλαιο AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S Plus 16GB - Τιμή: $299 (+2 έτη συμβόλαιο  AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S Plus 64GB - Τιμή: $399 (+2 έτη συμβόλαιο  AT&T / Verizon / Sprint)
  • iPhone 6S Plus 128GB - Τιμή: $499 (+2 έτη συμβόλαιο  AT&T / Verizon / Sprint)

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης του iPhone 6S / Plus στην Ελλάδα, αναμένουμε να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, εκτός συγκλονιστικών αλλαγών στην ισοτιμία €/$.

Όσον αφορά το iOS 9, αυτό θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

apple-iphone-6s-live-_2368

 

Extras: Η Apple μειώνει τις τιμές του iCloud storage!

apple-iphone-6s-live-_2373

Loading