Απεβίωσε ο διάσημος hacker Barnaby Jack σε ηλικία 35 ετών!

barnaby_jack

Την τελευταία του πνοή άφησε ο διάσημος hacker Barnaby Jack στο διαμέρισμα όπου διέμενε στο Σαν Φρανσίσκο με τα αίτια του θανάτου του να παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα. Ένας από τους πλέον χαρισματικούς hackers παγκοσμίως, ο Barnaby έγινε γνωστός όταν σε ένα συνέδριο παρουσίασε πώς μπορείς να παρακάμψεις την ασφάλεια των ATMs και να τους αποσπάς χρήματα χωρίς να γίνεις αντιληπτός.

Ο ικανότατος hacker επρόκειτο να παρευρεθεί την εβδομάδα που διανύουμε στο ετήσιο συνέδριο Black Hat στο Las Vegas όπου αυτή τη φορά θα έδειχνε πώς κάποιος μπορεί να hackάρει έναν βηματοδότη, έχοντας τη δυνατότητα ακόμη και να σκοτώσει τον κάτοχό του. Αντί της ομιλίας του, το συνέδριο θα πραγματοποίησει ωριαίο αφιέρωμα στη μνήμη του.

Έχοντας ένα εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό, ο Jack Banaby συνεργάστηκε με πολλές εταιρείες -ανάμεσα στις οποίες και η McAfee- ενώ το τελευταίο διάστημα εργαζόταν για λογαριασμό της IOActive Inc., συμβουλευτικής εταιρείας για τη διαδικτυακή ασφάλεια. Στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τον εντοπισμό κενών ασφαλείας σε ιατρικά όργανα με τις προσπάθειες του να έχουν αναγνωριστεί τόσο από τον κόσμο όσο και από μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Το θάνατο του άτυχου hacker επιβεβαίωσε η αδερφή του ενώ τα αποτελέσματα της αυτοψίας του θα γίνουν γνωστά σε περίπου έναν μήνα από τώρα.

[via]
Loading