Jack Dorsey: Ο CEO των Twitter και Square δίνει $1 δισ. για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια για τον Jack Dorsey, τον 43χρονο CEO της Twitter και της Square, με τα tabloids να αναδεικνύουν αρκετές φορές τις “περίεργες” συνήθειες του, αλλά αυτή τη φορά καταφέρνει να έρθει στο επίκεντρο για έναν πολύ καλό λόγο.

Ο Jack Dorsey ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει $1 δισ. από το μετοχικό κεφάλαιο του στη Square στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και της ασθένειας COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αντίθεση με άλλους δισεκατομμυριούχους, ο κ. Dorsey βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη λίστα με “μόλις” $3.6 δισ., επομένως η απόφαση να διαθέσει περίπου το 1/4 της περιουσίας του δεν είναι κάτι αμελητέο.

Αυτό το $1 δισ. θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια μέσα από το Start Small Foundation, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει ο καθένας και μάλιστα ο ίδιος δημοσίευσε στο Twitter τη λίστα από το Google Sheets όπου φαίνονται άμεσα οι κινήσεις (ήδη συμπεριλήφθηκε η δωρεά $100.000 στο America’s Food Fund).

Εφόσον καταπολεμηθεί η ασθένεια COVID-19, το Start Small Foundation θα εστιάσει στη συνέχεια στην εκπαίδευση και την υγεία των γυναικών, αλλά και στο παγκόσμιο βασικό εισόδημα, ζητήματα που θεωρεί από τα σημαντικότερα του σύγχρονου κόσμου.

Στο τελευταίο tweet του, ο Dorsey εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του, διότι η ζωή είναι πολύ μικρή και πρέπει να κάνουμε τώρα ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε.

Loading