Jackson Palmer: Ο συνδημιουργός του Dogecoin πιστεύει πως τα κρυπτονομίσματα είναι απάτη

Ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας του συνιδρυτή του Dogecoin, Jackson Palmer από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μηχανικός λογισμικού εμφανίστηκε στο Twitter, κάνοντας μία σημαντική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι η κρυπτογράφηση είναι μια απάτη και πάντα ήταν.

«Μετά από χρόνια μελέτης, πιστεύω ότι η κρυπτογράφηση είναι μια δεξιά, υπερ-καπιταλιστική τεχνολογία που δημιουργήθηκε κυρίως για να ενισχύσει τον πλούτο των υποστηρικτών της μέσω ενός συνδυασμού φοροαποφυγής, μειωμένης εποπτείας και ενισχυμένης ανεπάρκειας», ανέφερε στο Twitter.

Ο Palmer συνέχισε λέγοντας ότι ενώ οι μεγαλύτεροι θαυμαστές της κρυπτογράφησης το επισημαίνουν συχνά ως μια δίκαιη εναλλακτική λύση για τις μεγάλες τράπεζες λόγω της αποκεντρωμένης φύσης του νομίσματος, η αλήθεια είναι ότι οι δύο αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: τους πλούσιους ανθρώπους.

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας της κρυπτογράφησης ελέγχεται από «ένα ισχυρό καρτέλ πλούσιων αριθμών» που μετατρέπουν την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση σε ένα σύστημα που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή.

Τέλος, ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά της κοινότητας της κρυπτογράφησης που υπογραμμίζει ο Palmer είναι ότι «ακόμη και η πιο μετριοπαθής κριτική της κρυπτογράφησης θα αντλήσει επιχρίσματα από τα ισχυρά πρόσωπα που ελέγχουν τη βιομηχανία», όπως επίσης και η οργή των καθημερινών επενδυτών που φοβούνται να τα χάσουν όλα.


[via]

Loading