James Earl Jones: Η φωνή του Darth Vader θα ζει...για πάντα μέσω AI

Πέρασαν 45 χρόνια από τότε που ο James Earl Jones έδωσε για πρώτη φορά την χαρακτηριστική φωνή του στον Darth Vader, αλλά τώρα, σε ηλικία 91 ετών αντιλαμβάνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Μόνο που δεν πρόκειται για κάποιον άλλο ηθοποιό, αλλά για τεχνολογία AI!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vanity Fair, ο James Earl Jones έδωσε την άδεια του στην Respeecher για να αναπαράγει την χροιά της φωνής του με τη βοήθεια τεχνολογίας AI στην τηλεοπτική σειρά Obi-Wan Kenobi του Disney+. Η ουκρανική start-up εταιρεία χρησιμοποίησε μικρά ηχητικά δείγματα για να κλωνοποιήσει την φωνή του ηθοποιού και να ηχογραφήσει νέες ατάκες χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lucasfilm ζήτησε από την Respeecher να φτιάξει την φωνή του Darth Vader όπως ακουγόταν πριν από 45 χρόνια, γι’ αυτό ίσως παρατηρήσετε πως μοιάζει περισσότερο με ό,τι ακούγαμε στις πρώτες ταινίες Star Wars παρά στο The Rise of Skywalker του 2019. Εξάλλου, η Respeecher έχει συνεργαστεί με τη Disney και στα The Mandalorian και The Book of Boba Fett για να δημιουργήσει ψηφιακά την φωνή του Mark Hamill (Luke Skywalker).

[via]

Loading