John McAfee: Απεβίωσε στη φυλακή σε ηλικία 75 ετών

Μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του χώρου της κυβερνοασφάλειας και της τεχνολογίας γενικότερα, ο John McAfee απεβίωσε πριν από λίγη ώρα σε ηλικία 75 ετών στο κελί του στις φυλακές της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με την El Mundo, ο McAfee βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τους φύλακες και μέχρι στιγμής εκτιμούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Μόλις χτες οι Ισπανικές αρχές δέχτηκαν να εκδώσουν τον McAfee στις ΗΠΑ προκειμένου να διωχθεί για μια υπόθεση φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 2014-2018.

Ο John McAfee κατάφερε να γίνει σχεδόν συνώνυμο του antivirus τις προηγούμενες δεκαετίες με το ομώνυμο software προτού εξαργυρώσει τη φήμη του (και τα εκατοντάδες εκατομμύρια του) για να ζήσει τη μεγάλη ζωή και να ακολουθήσει μια αρκετά αμφιλεγόμενη πορεία. Αυτή η πορεία σημαδεύτηκε από τις κατηγορίες της αστυνομίας της Μπελίζ το 2012 σχετικά με τη δολοφονία ενός γείτονα του και στα επόμενα χρόνια εκτινάχθηκε η μάλλον αρνητική φήμη του για υποθέσεις που αφορούσαν συμβουλές για κρυπτονομίσματα, τις προσπάθειες του να εκμεταλλευτεί το όνομα του για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, καθώς και ορισμένες ακραίες εκμυστηρεύσεις του για την προσωπική του ζωή.

Με τα πολλά, ο McAfee συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από τις Ισπανικές αρχές στο πλαίσιο της εκτέλεσης εντάλματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για φοροδιαφυγή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading