JWST: Πρώτες εικόνες και...selfie από το διαστημικό τηλεσκόπιο

Συνεχίζονται τα πολύ σημαντικά επιτεύγματα από πλευράς NASA σχετικά με τη λειτουργία του James Webb Space Telescope, καθώς το τελευταίο απέστειλε τις πρώτες εικόνες και μια…selfie από το σημείο L2 όπου θα παραμείνει για την επόμενη δεκαετία (και βάλε).

Η NASA αναφέρει ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια σύνθεση 18 λήψεων του αστέρα HD 84406, όπως τον βλέπουν τα 18 κύρια τμήματα του κατόπτρου του JWST σε αυτήν τη πρώιμη λειτουργία τους. Κάθε ένα από τα τμήματα συλλέγει το φως και το αντανακλά πίσω στο δευτερεύον κάτοπτρο του διαστημικού τηλεσκοπίου όπου γίνεται η μέτρηση από τη NIRCam (Near Infrared Camera). Αυτός ο αισθητήρας είναι ιδιαίτερα σημαντικός διότι θα χρησιμοποιηθεί έντονα σε αυτήν την περίοδο δοκιμών προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η διάταξη και να διορθωθούν τυχόν οπτικά σφάλματα.

jwst-first-image-1.jpg
jwst-first-image.jpg



Η διαδικασία συλλογής του φωτός από τον αστέρα HD 84406 ολοκληρώθηκε μετά από 25 ώρες, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως μετά από μερικούς μήνες, όταν θα ολοκληρωθούν οι παραμετροποιήσεις, το JWST θα παίρνει μία μοναδική και εκθετικά πιο καθαρή εικόνα με την βοήθεια των 18 τμημάτων - αισθητήρων του κατόπτρου.

jwst-mirror-selfie.jpg

Όπως αναφέρει ο Michael McElwain στο επίσημο blog του project JWST,

Η τοποθέτηση του JWST στο Διάστημα ήταν ένα εντυπωσιακό γεγονός, παρόλα αυτά, για τους ερευνητές και τους μηχανικούς αυτό είναι ένα ορόσημο, όταν το φως ενός αστέρα βρίσκει τον δρόμο του με επιτυχία μέσα από το σύστημα για να φτάσει στον κατάλληλο αισθητήρα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[NASA]

Loading