Kaspersky: Ετοιμάζει το δικό της smartphone για απόλυτη προστασία από hacking

Έχουμε συνδυάσει το όνομα της Kaspersky με τις λύσεις ασφαλείας και τις έρευνες που πραγματοποιεί τακτικά για θέματα που αφορούν τις απειλές, την κυβερνοασφάλεια και την τεχνολογία γενικότερα, αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα ασχοληθεί με την κατασκευή smartphones.

Με τοποθέτηση του σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της εταιρείας, κ. Eugene Kaspersky, επιβεβαίωσε ότι εργάζονται επάνω στην κατασκευή ενός smartphone με δικό τους λειτουργικό σύστημα το οποίο θα προστατεύει πλήρως τον χρήστη από τις διάφορες κυβερνοαπειλές. Παρόλα αυτά, οι λειτουργίες του θα είναι περιορισμένες συγκριτικά με τα κλασικά smartphones και οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένο σετ εφαρμογών και δικό του web browser.

Θα υπάρχουν λίγες λειτουργίες που γνωρίζουμε από τα Android OS και iOS. Η συσκευή θα μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις και να αποστέλνει SMS, θα διαθέτει δικό της web browser, θα υπάρχει σουίτα γραφείου και βασικές εφαρμογές όπως ξυπνητήρι, αριθμομηχανή κλπ. Σε πρώτη φάση θα έχουμε το δικό μας κατάστημα εφαρμογών και έπειτα βλέπουμε.

Η κυκλοφορία του smartphone με Kaspersky OS αναμένεται μέσα στο 2021 και η κατασκευή του θα γίνει από κινέζικη εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading