Οι μικρές εταιρείες (με λιγότερους από 25 υπάλληλους) έρχονται και αυτές αντιμέτωπες με ψηφιακές απειλές όπως και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Έχοντας όμως στραμμένη την προσοχή τους στην ανάπτυξη της επιχείρησης, αδυνατούν αρκετές φορές να θέσουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια των υπολογιστικών τους συστημάτων. Με στόχο την άμεση βοήθεια αυτών των επιχειρήσεων, η επόμενη γενιά του Kaspersky Small Office Security παρέχει μία “out of the box” προστασία ενάντια στις ψηφιακές απειλές, η οποία δεν απαιτεί την πλήρη απασχόληση εξιδεικευμένου προσωπικού με τεχνικές γνώσεις. Η προηγούμενη έκδοση του λογισμικού διατηρούσε ασφαλείς τις επιχειρήσεις από επιθέσεις κακόβουλων λογισμικών, οικονομικές απάτες, προσπάθειες phishing και άλλες απειλές, ενώ η ανανεωμένη έκδοση παρέχει επιπλέον προστασία στον server και συμβάλλει στη συνεχή ενημέρωση των εφαρμογών, ώστε τα unpatched τρωτά σημεία να μην επιτρέπουν στις απειλές να διεισδύσουν στα δίκτυα των επιχειρήσεων.

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας ΙΤ για να προστατεύσεις την επιχείρησή σου

Περίπου το ένα τρίτο (32%) των πολύ μικρών επιχειρήσεων (VSB) αναθέτουν το καθήκον της ψηφιακής ασφάλειας σε εργαζόμενους που δεν διαθέτουν πείρα στον τομέα . Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για αυτές τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν μια εύχρηστη λύση που μπορεί να αναπτύξει και να διαχειριστεί σχεδόν ο οποιοσδήποτε μέσα σε μία εταιρεία.

Το ανανεωμένο Kaspersky Small Office Security μπορεί να εγκατασταθεί σε λίγα λεπτά. Εάν οι επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερο έλεγχο, η web πλατφόρμα της εφαρμογής τούς παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη χρήση του προϊόντος (συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τις άδειες, τους χρήστες, τις συσκευές τους, τις εκδόσεις προϊόντων που έχουν εγκατασταθεί κ.λπ.).

Το προϊόν επιτρέπει στους εργαζομένους να επικεντρωθούν στα επιχειρηματικά τους καθήκοντα χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν την ψηφιακή ασφάλεια - αφού μόλις η εφαρμογή εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές, η λύση δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Επιπροσθέτως, οι ενημερώσεις του Kaspersky Small Office Security έχουν ανανεωθεί και δεν θα εμφανίζονται αν το περιστατικό δεν είναι κρίσιμο, επιτρέποντας στους χρήστες να επικεντρωθούν στις καθημερινές τους εργασίες - όπως σε εφαρμογές γραφείου, στα προγράμματα που εκτελούνται σε κατάσταση πλήρους οθόνης ή στις βιντεοκλήσεις τους - χωρίς διακοπή. Αυτό προκαλεί λιγότερες αποσπάσεις κατά την εργάσιμη ημέρα.

Προστατεύει τα δεδομένα – οπουδήποτε κι αν είναι αποθηκευμένα – από κακόβουλα λογισμικά, ransomware και προσπάθειες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Τα προγράμματα ransomware συνεχίζουν να στοχεύουν τους μικρούς οργανισμούς, με το 37% των πολύ μικρών επιχειρήσεων να έχουν αντιμετωπίσει δύο έως τρία περιστατικά επιθέσεων ransomware τους τελευταίους 12 μήνες. Το ransomware οδηγεί άμεσα σε απώλεια δεδομένων ή και παραβίαση. Έτσι, με στόχο την προστασία των επιχειρήσεων από την απειλή αυτή, η λειτουργία Watcher System στη νέα έκδοση του Kaspersky Small Office Security είναι πλέον διαθέσιμη για Windows file servers και υπολογιστές. Εκτός από άλλα επίπεδα ασφάλειας, η λύση ανιχνεύει απειλές και βοηθά τις επιχειρήσεις να προστατεύουν τα δεδομένα τους - αποτρέποντας τις κακόβουλες προσπάθειες κατά των συστημάτων τους, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας κρίσιμων δεδομένων και επαναφέροντας το σύστημα, αν χρειαστεί, για να αναιρεθούν πιθανές ζημιές.

Εκτός όμως από τα ransomware, κατά την περίοδο 2017-2018, 2.7 εκατομμύρια χρήστες έχουν πληγεί από λογισμικά εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, τα οποία καταλαμβάνουν πλήρως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και servers μετατρέποντας τις συσκευές σε μηχανές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Όταν οι επιχειρήσεις γίνουν στόχος αυτών των απειλών, καταλήγουν να πληρώνουν υψηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ οι υπολογιστές και τα συστήματα τους λειτουργούν με χαμηλότερο ρυθμό απόδοσης.

Η λύση Kaspersky Small Office Security παρέχει τώρα στις επιχειρήσεις προστασία από λογισμικά εξόρυξης κρυπτονομισμάτων για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αυτήν την απειλή.

Εκτελώντας μια προγραμματισμένη αναζήτηση για ενημερώσεις εφαρμογών, η λύση βοηθά να μειωθεί ο κίνδυνος εκμετάλλευσης τρωτών σημείων unpatched εφαρμογών από ψηφιακούς εγκληματίες. Υποστηρίζει επίσης ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, με ιδιωτική περιήγηση, αλλά αντι-phishing, anti-spam και anti-banner λειτουργίες. Παράλληλα, η λειτουργία Safe Money προστατεύει τις οικονομικές συναλλαγές ανοίγοντας ιστότοπους πληρωμών σε προστατευμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Όπως σχολίασε ο Sergey Martsynkyan, Head of B2B Product Marketing, Kaspersky Lab. «

"Οι νέες τεχνολογίες δίνουν στις επιχειρήσεις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά υπάρχουν πάντα απειλές: πλαστές ιστοσελίδες, κακόβουλες εικόνες και απροστάτευτα δίκτυα, δωρεάν αλλά μη ασφαλή σημεία Wi-Fi, και ακόμη και απώλεια ή κλοπή συσκευών εργασίας. Όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν παράγοντες κινδύνου για τις επιχειρήσεις και τα δεδομένα τους, ιδίως για τις μικρές επιχειρήσεις, για τις οποίες τα ευαίσθητα δεδομένα αποτελούν βασικό πλεονέκτημα. Όταν εστιάζουν στην ανάπτυξη και τα καθημερινά καθήκοντά τους, οι επιχειρήσεις δεν δίνουν πάντα προτεραιότητα στην πρόληψη αυτών των επιθέσεων. Γι' αυτό βελτιώνουμε διαρκώς την ασφάλεια του Kaspersky Small Office. Πρόκειται για μια αποτελεσματική λύση για την ψηφιακή ασφάλεια, εύκολη στην εγκατάσταση και στη χρήση, η οποία δεν απαιτεί μεγάλες επενδύσεις ή τεχνική εξειδίκευση από τους χρήστες της"

Το Kaspersky Small Office Security προορίζεται για επιχειρήσεις με 5-25 υπολογιστές, ωστόσο είναι επίσης διαθέσιμο για εταιρείες με μέχρι 50 υπολογιστές σε ορισμένες περιοχές. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα της Kaspersky Lab για μικρές επιχειρήσεις, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.kaspersky.com/small-business-security.

Advertisements