Κίνα: Μόνο 3 ώρες / εβδομάδα online gaming για τους ανήλικους

Οι κινεζικές gaming πλατφόρμες, όπως αυτές των Tencent και NetEase είναι πλέον υποχρεωμένες να περιορίσουν τη χρονική διάρκεια των ανηλίκων στο online gaming στις τρεις ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που θεσπίστηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας. Η εν λόγω αλλαγή έγκειται στην προσδοκία της χώρας να εξαλείψει το φαινόμενο του εθισμού των παιδιών στα games, αλλά και στην ευρύτερη παρεμπόδιση των τεχνολογικών κολοσσών.

Για τα παιδιά που είναι κάτω των 18 ετών θα τους επιτρέπεται πλέον μόνο μία ώρα παιχνιδιού από τις 8 έως τις 9 το βράδυ την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή, αλλά και στις αργίες. Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες των παιχνιδιών είναι υπεύθυνες για να περιορίσουν το παιχνίδι στο διαδίκτυο εκτός αυτών των ωρών και πρέπει να διαθέτουν ένα σύστημα επαλήθευσης ονόματος για να διασφαλίσουν την αυστηρή επιβολή των νέων κανόνων.

Μάλιστα, οι ρυθμιστικές αρχές υποστηρίζουν ότι θα συνεργαστούν επίσης με τους γονείς και τα σχολεία για να βοηθήσουν και αυτοί στην καταπολέμηση του εθισμού στα παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται ότι σε μία αντίστοιχη προσπάθεια, η Tencent είχε ενσωματώσει σε ορισμένα παιχνίδια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου κατά του πολύωρου gaming στην Κίνα!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading