Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου κατά του πολύωρου gaming στην Κίνα!

Ο τεχνολογικός κολοσσός Tencent ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός συστήματος αναγνώρισης προσώπου που θα ενσωματώσει σε ορισμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα στην Κίνα, προκειμένου να εμποδίσει τα παιδιά να παίζουν video games μετά από πολλές ώρες.

Το 2019, η Κίνα ενέκρινε ένα νομοσχέδιο κατά του εθισμού που επικεντρώνεται στον περιορισμό του χρόνου που αφιερώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, ειδικά τη νύχτα.

Η Κίνα είχε εγκρίνει ένα νομοσχέδιο το 2019, το οποίο αφορούσε τον εθισμό των παιδιών και των εφήβων στα videogames και στόχευε στην προσπάθεια εξάλειψης του. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα παιδιά και οι έφηβοι επιτρέπεται να παίζουν 90 λεπτά τις καθημερινές και μόνο τρεις ώρες τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Αυτό το νομοσχέδιο εισήγαγε επίσης το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για παιδιά και εφήβους που παίζουν videogames. Επίσης, δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή των video από τις 10 μ.μ. έως τις 8 π.μ. .

Το νέο σύστημα της Tencent εν ονόματι Midnight Patrol, σαρώνει το πρόσωπο ενός παίκτη στην οθόνη του υπολογιστή και το «ελέγχει» μέσω ενός καταλόγου καταχωρημένων ονομάτων και προσώπων. Εάν ένα παιδί ή έφηβος ξεπεράσει τον προβλεπόμενο χρόνο, δεν θα μπορεί να παίξει πλέον το παιχνίδι.

Η Tencent θα εφαρμόσει αυτό το σύστημα αναγνώρισης προσώπου σε περίπου 60 παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένων των Glory of the King και Peace Elite. Το League of Legends δεν συμπεριλαμβάνεται προς το παρόν στη λίστα.

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός πως οι παίκτες που θα αποφεύγουν τη σάρωση προσώπου για αυτά τα παιχνίδια θα θεωρούνται αυτόματα ως ανήλικοι και το παιχνίδι θα κλείσει.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

**Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Appinchina.co

[via]

Loading