Lancom: Νέο Data Center στην Κρήτη

Η Lancom, πρωτοπόρος εταιρεία παροχής Data Center, Cloud και Τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στα Βαλκάνια, προχωράει στο επόμενο στάδιο του προγραμματισμένου πλάνου ανάπτυξής της και ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του τέταρτου Κέντρου Δεδομένων της (Data Center) στην Κρήτη.

Το Balkan Gate Crete, είναι μια στρατηγική επένδυση βαρύνουσας σημασίας, με την οποία η Κρήτη θα αποκτήσει το πρώτο TIER III carrier neutral data center της, με άμεσο στόχο τη συγκέντρωση όλων των οπτικών ινών που προσαιγιαλώνονται από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο, στα υφιστάμενα και μελλοντικά Cable Landing Stations (CLS) της Μεγαλονήσου.

Το data center, θα στεγαστεί σε ιδιόκτητη κτιριακή υποδομή και θα κατασκευαστεί εξ αρχής με τις προδιαγραφές TIER III του Uptime Institute, ενσωματώνοντας σε κάθε στάδιό του, τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα διαχείρισης υποδομών, ενέργειας και ψύξης. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, η Lancom έχει θέσει ως στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση λειτουργίας του Data Center με πρωτοποριακές cutting-edge λύσεις που θα εφαρμοστούν από τους στρατηγικούς της συνεργάτες.

Στην έναρξη λειτουργίας του, το Balkan Gate Crete, θα διασυνδεθεί άμεσα με το Balkan Gate στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (www.balkangate.com) , δημιουργώντας ένα τηλεπικοινωνιακό δίπολο, με εγγυημένη την ασφαλέστερη και ταχύτερη δίοδο των data από τη Μεσόγειο στα Βαλκάνια και αντίστροφα. Ταυτόχρονα, λειτουργώντας αποκλειστικά ως carrier neutral data center, θα αποτελέσει το μοναδικό ουδέτερο σημείο διασύνδεσης όλων των παρόχων οπτικών ινών της Μεσογείου με την Ελλάδα και κατά συνέπεια με τα Βαλκάνια.

O Γιώργος Νώλης, CEO της Lancom δήλωσε:

Με την επιτυχή συμμετοχή της Lancom στο International Telecoms Week 2022, στην Washington DC, και την επικύρωση συμφωνιών για MoU, με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους διεθνούς εμβέλειας, ερχόμαστε να συνεχίσουμε την υλοποίηση του οράματός μας, για μια Ελλάδα πρωταγωνιστή στις τηλεπικοινωνίες και τις υπηρεσίες Data Center. Τα πλάνα μας ήδη βρίσκουν άμεση ανταπόκριση και δηλωμένη πρόθεση συνεργασίας από κάθε παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό και content πάροχο που αντιλαμβάνεται την προοπτική και την δυναμική του Balkan Gate concept.
Μετά το Balkan Gate στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, το Balkan Gate Crete ήταν το επόμενο λογικό βήμα για να συμπληρωθεί ο άξονας Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Κρήτη, που θα αποτελέσει τη νέα τηλεπικοινωνιακή όδευση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Δημιουργούμε έτσι μία εντελώς νέα, βέλτιστη διέλευση από τη Μέση Ανατολή, την Βορειοανατολική Αφρική αλλά και των απομακρυσμένων περιοχών της Ασίας, προς την κεντρική και Βορειοανατολική Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε ένα τέλος στο ως τώρα καθεστώς οδεύσεων των υποθαλάσσιων οπτικών ινών, που απλά προσπερνούσαν τη χώρα μας και επαναπροσδιορίζουμε την θέση μας στον παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό χάρτη.

Η Lancom, μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία, δραστηριοποιείται από το 2009, προσφέροντας Enterprise Class Cloud & Data Center υπηρεσίες σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, μέσω των τριών ιδιόκτητων Κέντρων Δεδομένων της στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Ταυτόχρονα έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο ιδιόκτητο μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχοντας enterprise λύσεις διασύνδεσης fiber to the business (FTTB) σε ταχύτητες από 1000 Mbps έως Nx100 Gbps. Η νέα επένδυση της εταιρείας στην Κρήτη, την τοποθετεί πολύ πιο δυναμικά στον διεθνή χάρτη των Carrier Neutral παρόχων Data Center υπηρεσιών.

Loading