Lenovo Tab P11 σε δύο εκδόσεις και το πρώτο Lenovo Chromebook 16'' [IFA 2022]

Οι σύγχρονοι καταναλωτές χρειάζονται περισσότερα από την τεχνολογία, προκειμένου να κινηθούν δυναμικά σε έναν κόσμο υβριδικής εργασίας και μάθησης. Παρότι η φορητότητα και η ευελιξία παραμένουν κλειδιά, η άλλη όψη της υβριδικής πραγματικότητας αυτής είναι πως οι εργαζόμενοι και σπουδαστές περνούν λιγότερο χρόνο σε γραφεία και σχολικές αίθουσες, και περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Αυτή η εξελισσόμενη καταναλωτική στάση υπήρξε η έμπνευση για τις νέες συσκευές της Lenovo, σχεδιασμένες για τη σύγχρονη οικογένεια, που περιλαμβάνουν: το πρώτο Chromebook 16 ιντσών της Lenovo, το ολοκαίνουργιο Lenovo IdeaPad 5i Chromebook, καθώς και δύο νέες προσθήκες στην κορυφαία σειρά tablet Lenovo Tab P11: το Lenovo Tab P11 (2ης γενιάς) και το πλήρως εξοπλισμένο Lenovo Tab P11 Pro (2ης γενιάς).

Η ξαφνική μετάβαση στην απομακρυσμένη εργασία και μάθηση που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, αύξησε απότομα τις ανάγκες των ανθρώπων για τεχνολογία, ταυτόχρονα όμως αποτέλεσε τον προπομπό ενός νέου και βελτιωμένου κύματος απομακρυσμένης διαχείρισης όλων των δραστηριοτήτων μας, από την υγεία, τις συναυλίες, τον κινηματογράφο, την μαγειρική, μέχρι ακόμα και τα πάρτι. Οι άνθρωποι έμαθαν να κάνουν όλα όσα μέχρι τότε έβγαιναν από το σπίτι για να κάνουν, από τον καναπέ τους, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι οι τάσεις αυτές θα διατηρηθούν και μετά την πανδημία, καθώς οι καταναλωτές διαθέτουν περισσότερο χρόνο σε χόμπι όπως η βελτίωση των σπιτιών τους, ενώ πολλοί εκφράζουν την πρόθεση να μαγειρεύουν συχνότερα στο σπίτι.

lenovo-ideapad-5i-chromebook.jpg


Όλοι για Ένα και Ένα για Όλους: το IdeaPad 5i Chromebook

Ιδανική πρόταση για ολόκληρη την οικογένεια, το IdeaPad 5i Chromebook προσφέρει μια ποιοτική εμπειρία, με υπεραρκετή δύναμη ώστε κάθε μέλος της οικογένειας να κάνει ό,τι χρειάζεται. Ως το πρώτο laptop 16 ιντσών στο χαρτοφυλάκιο των Chromebook της Lenovo, αυτός ο εξαιρετικός υπολογιστής προσφέρει σε ολόκληρες οικογένειες το περιθώριο να κάνουν περισσότερα. Εφοδιασμένος με εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη χωρίς πλαίσια, ανάλυση 2,5Κ και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz για ακόμη ομαλότερη εικόνα, η προβολή ταινιών δράσης είναι βέβαιο πως θα εξελιχτεί σε νέα, αγαπημένη συνήθεια.

Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το IdeaPad 5i Chromebook για τη δουλειά; Οι επαγγελματίες είναι πλέον σε θέση να κάνουν περισσότερα, είτε από το σπίτι, είτε ενώ βρίσκονται σε κίνηση, απολαμβάνοντας έως και 12 ώρες διάρκεια μπαταρίας, μεγαλύτερο touchpad, ψηλότερη οθόνη και πληκτρολόγιο φιλικό στο χρήστη, με πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο και βαθύτερη διαδρομή πλήκτρων στα 1,5mm για ακριβέστερη δακτυλογράφηση. Η κάμερα FHD και τα δύο ηχεία που βλέπουν προς το χρήστη, ρυθμισμένα με την τεχνολογία MaxxAudio της Waves, επιτρέπουν τηλεδιασκέψεις υψηλής ποιότητας, τόσο σε επίπεδο εικόνας όσο και διαύγειας ήχου. Κι όταν φτάσει η στιγμή να πέσει η αυλαία, στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, οι χρήστες διασφαλίζουν την ιδιωτικότητά τους με το ενσωματωμένο κλείστρο κάμερας.

Έχετε παιδιά που χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για απομακρυσμένη ή υβριδική εκπαίδευση; Πλέον είναι σε θέση να παρακολουθούν τα μαθήματά τους χωρίς να ανησυχούν για τυχόν διακοπές στη σύνδεση, χάρη στην ταχύτατη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi 6E και τους επεξεργαστές 12ης Γενιάς Intel Core i3. Καθώς τα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιούν τον υπολογιστή με τη σειρά και το IdeaPad 5i Chromebook περνά από δωμάτιο σε δωμάτιο και από χρήση σε χρήση, η λειτουργία υποστήριξης πολλαπλών χρηστών διατηρεί τις εφαρμογές του κάθε ατόμου, το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο και τις προτιμήσεις τους σε διακριτά προφίλ, διευκολύνοντας τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητάς τους. Συνολικά, τα χαρακτηριστικά του IdeaPad 5i Chromebook είναι σχεδιασμένα για οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν μια ανώτερη εμπειρία από τη χρήση ενός κοινού υπολογιστή στο σπίτι.

Προσωπικός Χρόνος: τα 2ης Γενιάς Lenovo Tab P11 Pro και Lenovo Tab P11

Παρότι ο χρόνος που περνά μαζί μια οικογένεια είναι πολύτιμος, η φροντίδα του εαυτού μας έχει καταστεί σημαντικότερη από κάθε άλλη φορά. Για πολλούς, η ανάγκη να θέσουν σε άμεση προτεραιότητα την ευεξία τους έχει καταστεί καθοριστικός παράγοντας, καθώς έρευνα αποκαλύπτει πως το 80% των συμμετεχόντων σκοπεύουν να ασχοληθούν επιμελέστερα με τη φροντίδα του εαυτού τους στο μέλλον. Κι όμως, παρά τις καλύτερες των προθέσεων, η εξασφάλιση εκείνου του άπιαστου “προσωπικού χρόνου” κάποιες φορές αποδεικνύεται ό,τι δυσκολότερο μέσα στην καθημερινότητα.

Έρευνα την οποία πραγματοποίησε η εταιρία SWNS’ OnePoll, έδειξε πως σχεδόν οι μισοί ενήλικες αισθάνονται χαλαροί για λιγότερα από 40 λεπτά την ημέρα, με πολλούς να επιλέγουν να διαθέσουν τον πολύτιμο αυτό χρόνο παρακολουθώντας κάποια σειρά ή ταινία, ακούγοντας μουσική ή κάποιο podcast, ή κάνοντας γυμναστική. Όπως κι αν διατίθεται αυτός ο χρόνος, η πλήρης αξιοποίησή του είναι απαραίτητη -και η επιλογή του νέου Lenovo Tab P11 (2ης γενιάς) ή του εξελιγμένου Lenovo Tab P11 Pro (2ης γενιάς), ενδεχομένως να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται.

lenovo-tab-p11-1.jpg


Μια πραγματικά ισχυρή συσκευή, το Lenovo Tab P11 Pro (2ης γενιάς) με Android 12 προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία πολυμέσων. Εφοδιασμένο με κινηματογραφική οθόνη αφής OLED 11,2 ιντσών, με τεχνολογία Dolby Vision HDR, η διασκέδαση περνά σε άλλη διάσταση χάρη στην εκπληκτική φωτεινότητα, την αντίθεση, τη ζωντάνια και τη λεπτομέρεια των χρωμάτων. Με την επιπλέον υποστήριξη HDR10+, το tablet αυτό αποτελεί το εισιτήριο για απρόσκοπτη πρόσβαση σε κρυστάλλινη εικόνα, καθώς οι χρήστες χαλαρώνουν, απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους περιεχόμενο. Η οθόνη, με φωτεινότητα 600nits, εξαιρετικό χρωματικό φάσμα 100% DCI-P3 και δυναμική αναλογία αντίθεσης, επιτρέπει την αποτύπωση κάθε λεπτομέρειας της αγαπημένης εκπομπής ή ταινίας, καθώς κάθε pixel ζωντανεύει. Για τον χαλαρό gamer, ο ταχύς ρυθμός ανανέωσης στα 120Hz και ο χρόνος απόκρισης της οθόνης αφής στα 360Hz αφαιρούν το στρες από το gaming μέσω tablet, την ώρα που τα απόλυτα ομαλά γραφικά γλιστρούν μαγευτικά στην οθόνη, επιτρέποντας στους χρήστες να μη χάνουν στιγμή από τη δράση. Όποια κι αν είναι η χρήση της συσκευής, τα τέσσερα ηχεία του συστήματος της JBL με τεχνολογία Dolby Atmos προσφέρουν σφαιρικό ήχο που συνδέει τους χρήστες ακόμη βαθύτερα με το αγαπημένο τους περιεχόμενο.

Βασισμένο στον επεξεργαστή οκτώ πυρήνων MediaTek Kompanio 1300T και με έως 8GB μνήμης RAM, το Lenovo Tab P11 Pro (2ης γενιάς) προσφέρει 120% περισσότερη ισχύ σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Τα χαρακτηριστικά αυτά, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση Wi-Fi 6 επιτρέπουν στους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο ταχύτερα, ενώ με αυτονομία μπαταρίας έως και 14 ώρες είναι βέβαιο πως θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τον πολύτιμο χρόνο τους. 

lenovo-tab-p11-2.jpg

 

Όταν οι χρήστες χρειάζεται να είναι πιο παραγωγικοί, το Lenovo Tab P11 Pro (2ης γενιάς) τους διευκολύνει να κάνουν τη μετάβαση με το αποσπώμενο πληκτρολόγιο (εμπνευσμένο από τα ThinkPad) που διαθέτει, αλλά και το ενσωματωμένο trackpad για αποτελεσματική δακτυλογράφηση. Κι αν κάποιος προτιμά να γράφει με το χέρι, η προαιρετική γραφίδα Lenovo Precision Pen 3 μπορεί να προσαρμοστεί μαγνητικά στη συσκευή, για ασύρματη φόρτιση και αποθήκευση. Αυτή η γραφίδα, με τεχνολογία Bluetooth, συνδέεται αυτόματα με το tablet και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον απομακρυσμένο έλεγχο εγγράφων που προβάλλονται στην οθόνη, μουσικής, εικόνων και ηχογραφήσεων, αξιοποιώντας το προσαρμοζόμενο πλήκτρο στο πλάι της. Πατώντας απλά το πλήκτρο, ενώ ακουμπούν ελαφρά την οθόνη, οι χρήστες μπορούν να κρατούν γρήγορα σημειώσεις χάρη στο Lenovo Instant Memo, ακόμη και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη, μετατρέποντας τις χειρόγραφες σημειώσεις σε κείμενο, λειτουργία που τους επιτρέπει να καταγράφουν τις σκέψεις τους άμεσα.

Όταν οι χρήστες θέλουν να βιώσουν μια εξαιρετική εμπειρία αλλά δεν τους χρειάζεται απαραίτητα ένα υπερενισχυμένο tablet, το Lenovo Tab P11 (2ης γενιάς) με Android 12L αποτελεί μια στιβαρή επιλογή, καθώς είναι εφοδιασμένο με σύστημα τεσσάρων ηχείων που υποστηρίζει τεχνολογία Dolby Atmos και οθόνη LCD 11,5 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz. Βασισμένο στον επεξεργαστή οκτώ πυρήνων MediaTek G99, το συγκεκριμένο tablet είναι 50% ισχυρότερο από ό,τι το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, με μνήμη RAM έως τα 6GB και δυνατότητα σύνδεσης Wi-Fi 6E για ακόμη ταχύτερες ασύρματες συνδέσεις και χαμηλότερη καθυστέρηση απόκρισης, προσφέροντας μια υπέρτερη φωνητική και οπτική εμπειρία, υψηλότερες ταχύτητες δικτύου και ισχυρότερη ασφάλεια. Οι προαιρετικές επιλογές για την απλούστευση της εμπειρίας χρήσης περιλαμβάνουν: πακέτο πληκτρολογίου, το Lenovo Precision Pen 2 (2023), το σταθμό φόρτισης Lenovo Smart Charging Station 2 καθώς και τη θήκη Lenovo Folio Case, με ενσωματωμένο στήριγμα ανάκλησης και θέση τοποθέτησης της γραφίδας (όλα πωλούνται ξεχωριστά).

lenovo-tab-p11-3.jpg


Και τα δύο αυτά νέα tablets έχουν σχεδιαστεί ώστε να φιλτράρουν το επιβλαβές μπλε φως, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της κόπωσης των ματιών και την προστασία της όρασης των χρηστών. Και στα δύο αυτά μοντέλα διαθέτουν επίσης το λογισμικό Lenovo Freestyle, γνωστό και ως Project Unity, μια εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν απρόσκοπτα τα Android tablets τους με υπολογιστή Lenovo Windows8, μετατρέποντας έτσι το tablet είτε σε μια φορητή δεύτερη οθόνη, ώστε να επεκτείνουν την επιφάνεια προβολής του υπολογιστή τους, ή σε ασύρματη οθόνη αφής για το laptop τους. Η εποχή που τα tablets μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ορισμένες λειτουργίες και τα PC για άλλες, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Με το Lenovo Freestyle, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν και τις δύο συσκευές από μία, αξιοποιώντας τη γραφίδα ή την οθόνη αφής για να κρατούν σημειώσεις ή ακόμη και να υπογράφουν έγγραφα στον υπολογιστή τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταπηδούν από τη μία εφαρμογή στην άλλη.

Επίσης, και οι δύο συσκευές προσφέρουν συνδρομή στην εφαρμογή Nebo, που επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν, να ζωγραφίζουν και να σχεδιάζουν διαγράμματα άνετα, καθώς και το MyScript Calculator 2, ένα διαδραστικό υπολογιστικό εργαλείο που επιλύει αυτόματα γραπτές εξισώσεις. Όλες αυτές οι εξαιρετικές δυνατότητες περιλαμβανονται σε ένα πανάλαφρο, μοντέρνο σασί, διαθέσιμο σε μια σειρά σύγχρονων χρωματισμών. Τόσο το Lenovo Tab P11 (2ης γενιάς) όσο και το Lenovo Tab P11 Pro (2ης γενιάς) πρόκειται να λάβουν τουλάχιστον δύο σημαντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού Android, έως το Android 14, καθώς και τρία έτη ενημερώσεων ασφαλείας από τη στιγμή κυκλοφορίας.

Όταν έρθει η στιγμή να εξοπλιστεί το σπίτι με ό,τι πιο καινούργιο έχει να προτείνει η τεχνολογία, είτε οι χρήστες επιλέξουν το IdeaPad 5i Chromebook, είτε κάποιο από τα Lenovo Tab P11 tablets 2ης γενιάς, μπορούν να προστατέψουν τη συσκευή τους από κάθε τι απρόσμενο, χάρη στην προηγμένη υπηρεσία υποστήριξης που παρέχει η Lenovo, τη Lenovo Premium Care. Μέσα από την παροχή εξατομικευμένης υποστήριξης υλικού εξοπλισμού και λογισμικού, από εξειδικευμένους τεχνικούς και τη δυνατότητα γρήγορων επισκευών, η υπηρεσία αυτή εξασφαλίζει απόλυτη σιγουριά και ηρεμία, ανεξάρτητα από το ποιος χρησιμοποιεί τη συσκευή.

Lenovo IdeaPad 5i Chromebook

 • Οθόνη 16’’ 2.5K LCD (350nits, 100%sRGB, 120Hz) ή 16’’ FHD LCD (300nits, 60Hz, 45% NTSC)
 • Επεξεργαστής Intel Core i3-1215U ή Intel Pentium 8505
 • Μνήμη RAM 4GB/8GB LPDDR4X
 • Αποθηκευτικός χώρος 256GB/512GB SSD ή 64GB/128GB eMMC
 • Ήχος stereo 2x 2W MaxxxAudio
 • FHD webcam
 • Υποδοχές 1x microSD, 2x USB 3.2 Gen2 Type-C, 2x USB 3.2 Gen1 Type-A, 1x combo audio, 1x Kensington Nano Security Slot
 • 2x2 WiFi 6E, Bluetooth 5.0
 • Λειτουργικό σύστημα ChromeOS
 • Μπαταρία με αυτονομία έως 12 ώρες
 • Διαστάσεις 356.5 x 253 x 19.95mm
 • Βάρος 1.86kg
Loading