Ποιο 5G; Η LG ξεκίνησε ήδη την έρευνα για τα δίκτυα 6G!

Ακόμα δεν είδαμε τα δίκτυα 5G και η LG δηλώνει ότι ήδη καταστρώνει τα σχέδια της για την επόμενη γενιά των δικτύων τηλεπικοινωνιών. Όπως αναφέρει η Korean Herald, η εταιρεία ίδρυσε νέο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στο ινστιτούτο KAIST (Korea Advanced Institute of Technology) στην πόλη Daejeon, το οποίο ηγείται ο Dr. Cho Dong-ho με αντικείμενο τα δίκτυα 6G.

Η LG και το KAIST θα συνεργαστούν σε κοινά projects για νέες τεχνολογίες που αφορούν τα δίκτυα 5G και 6G, έτσι ώστε να κινηθούν σημαντικά πιο γρήγορα προς την επόμενη γενιά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους.

Όπως δήλωσε ο Park Il-pyung, CTO της LG,

Η LG θα ενισχύσει την έρευνα στις τεχνολογίες δικτύων τηλεπικοινωνιών με σκοπό να ηγηθεί στη δημιουργία παγκόσμιων προτύπων για την 6η γενιά δικτύων

Ο επικεφαλής του νέου τμήματος, Dr. Cho Dong-ho, τόνισε:

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι LG και το KI πραγματοποιούν ένα βήμα προς την ανάπτυξη τεχνολογιών δικτύων που θα δούμε μετά από 10 χρόνια, έτσι ώστε να προετοιμαστούν πιο εύκολα οι μελλοντικές βιομηχανίες

Υπενθυμίζουμε ότι η LG ήταν πρωτοπόρος στην εμπορευματοποίηση των δικτύων 4G LTE και LTE-Advanced έχοντας στην κατοχή της τον μεγαλύτερο αριθμό ευρεσιτεχνιών από το 2012 έως το 2016. Ακόμη, η θυγατρική πάροχος τηλεπικοινωνιών LG Uplus στην Κορέα, ήταν η πρώτη που λάνσαρε δίκτυα 4G το 2011, μπροστά από τις SK Telecom και KT που είναι οι μεγαλύτεροι πάροχοι στην Κορέα.

Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα 5G, η LG έδωσε μεγαλύτερο βάρος στη χρήση τους στην αυτοκινητοβιομηχανία. Γι' αυτό συνεργάστηκε με την Qualcomm για την ανάπτυξη των τεχνολογιών C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything) για τη μεταφορά δεδομένων σε μεγάλες ταχύτητες που απαιτούνται σε πραγματικό χρόνο.

[via]

Loading