up_icon
CES CES 2021 Home Cinema LG

LG: Αποκαλύπτει νέες OLED, QNED Mini LED και NanoCell TVs στο CES 2021

11 Ιανουαρίου 2021 Yannis Elpidis

LG: Αποκαλύπτει νέες OLED, QNED Mini LED και NanoCell TVs στο CES 2021

Η LG Electronics (LG) θέτει και πάλι τα πρότυπα στην αγορά τηλεοράσεων, με την πιο εντυπωσιακή premium σειρά της που περιλαμβάνει τις OLED, QNED Mini LED και NanoCell TVs. Για το 2021, η κορυφαία σειρά τηλεοράσεων της LG, με ένα μοντέλο που διακρίθηκε ως Best of Innovation CES 2021 (μοντέλο 48C1) καθώς και με άλλα μοντέλα που έχουν λάβει τιμητικά βραβεία καινοτομίας, έχει αναβαθμιστεί εσωτερικά και εξωτερικά με νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά όπως το νέο OLED panel αλλά και μια νέα προηγμένη δομή panel LCD που συνδυάζει την τεχνολογία χρωμάτων Quantum NanoCell με οπίσθιο φωτισμό mini LED για βελτιωμένη ακρίβεια χρώματος και μεγαλύτερη αντίθεση. Επιπλέον, η νέα σειρά διαθέτει αναβαθμισμένο επεξεργαστή AI, το επανασχεδιασμένο webOS, καθώς και μια εκπληκτική ανανεωμένη εμφάνιση για το 2021.

Η σειρά OLED TV 2021 της LG αντιπροσωπεύει την πιο ολοκληρωμένη σειρά τηλεοράσεων OLED της εταιρείας μέχρι σήμερα με συναρπαστικά νέα μοντέλα σε ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη, που βασίζονται στην κληρονομιά της ανώτερης ποιότητας εικόνας. Η νέα σειρά G1 της LG διαθέτει OLED evo, το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας OLED TV που προσφέρει βελτιωμένη φωτεινότητα για δυναμικές εικόνες με εκπληκτική λεπτομέρεια και ρεαλισμό.

lg-qned-mini-led-tv-lineup.jpg

Όταν πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία προβολής της OLED, η LG προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές από ποτέ. Η εξαιρετική σειρά LG C1 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών μεγέθους από την έκδοση 48 ιντσών που προτιμάται από gamers έως το νέο μοντέλο 83 ιντσών που θα κάνει όλους τους γείτονες να αυτο-προσκαλούνται σπίτι σας για movie night. Επιπλέον, το νέο Gallery Stand είναι μια ελκυστική εναλλακτική λύση για την κομψή, επίπεδη βάση της Gallery Design για όσους επιθυμούν περισσότερη ευελιξία στον εσωτερικό σχεδιασμό του χώρου τους.

Ο πρόσφατος έξυπνος επεξεργαστής της LG, α(Alpha) 9 Gen 4 AI, αναβαθμίζει την απόδοση στα νεότερα μοντέλα της σειράς LG OLED όπως τα Z1, G1 και C1, τα μοντέλα LG QNED Mini LED TV QNED99 και QNED95 καθώς και τα μοντέλα LG NanoCell NANO99 και NANO95. Ο επεξεργαστής αξιοποιεί τo deep learning για να βελτιώσει την αναβάθμιση, κάνοντας το περιεχόμενο οποιασδήποτε ποιότητας να προβάλλεται άψογα στις μεγάλες αυτοφωτιζόμενες οθόνες. Ο επεξεργαστής της LG διαθέτει AI Picture Pro, το οποίο αναγνωρίζει αντικείμενα στην οθόνη, όπως πρόσωπα και σώματα και ξεχωρίζει το προσκήνιο από το φόντο, ενώ επεξεργάζεται κάθε αντικείμενο ξεχωριστά για να κάνει τις εικόνες πιο τρισδιάστατες. Με την ικανότητά του να ανιχνεύει το είδος περιεχομένου, ο επεξεργαστής α9 Gen 4 βελτιστοποιεί περαιτέρω την ποιότητα εικόνας, την ποσότητα φωτός και τις συνθήκες περιβάλλοντος ανεξάρτητα από τον χώρο προβολής.

lg-nanocell-tv-lineup.jpg

Επιπλέον, ο επεξεργαστής ενσωματώνει μια νέα έκδοση του AI Sound Pro της LG, η οποία διαθέτει δύο σημαντικές προσθήκες για το 2021. To virtual surround 5.1.2 προσφέρει μια απίστευτα καθηλωτική ηχητική εμπειρία μέσω των ενσωματωμένων ηχείων της τηλεόρασης, ενώ η Αυτόματη Ένταση ήχου διασφαλίζει ένα σταθερό επίπεδο έντασης κατά την εναλλαγή μεταξύ καναλιών ή streaming εφαρμογών, φέρνοντας τη λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολούσε για καιρό τους τηλεθεατές.

Οι νέες τηλεοράσεις OLED της LG προσφέρουν μια εξαιρετικά διαισθητική εμπειρία χρήσης χάρη στην ενημερωμένη πλατφόρμα Smart Tv, webOS 6.0. Με μια πλήρως επανασχεδιασμένη Αρχική οθόνη, καθώς και βελτιώσεις απόδοσης και λειτουργιών, το webOS 6.0 παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές και απλούστερη εύρεση περιεχομένου με ακόμη πιο εξατομικευμένες προτάσεις. Σε συνδυασμό με το βελτιωμένο Magic Remote που περιλαμβάνει πλήκτρα πρόσβασης για δημοφιλείς παρόχους περιεχομένου, το νέο webOS της εταιρείας προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν και να πλοηγούνται πιο εύκολα στις τηλεοράσεις επόμενης γενιάς της LG αλλά και στο αναπτυσσόμενο περιβάλλον webOS.

Αναγνωρισμένες από τους καταναλωτές, τους ειδικούς της τεχνολογίας και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας ως οι καλύτερες οθόνες που υπάρχουν, οι τηλεοράσεις OLED της LG συνεχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη στην ποιότητα εικόνας. Με την τεχνολογία αυτοφωτιζόμενων pixel της εταιρείας, τα πάνελ που περιλαμβάνονται στη σειρά 2021 προσφέρουν τέλειο μαύρο και έχουν λάβει πιστοποίηση από τον παγκόσμιο οργανισμό δοκιμών προϊόντων Intertek ότι έχουν 100% πιστότητα χρώματος. Εκτός από το αξεπέραστο χρώμα και την αντίθεση, οι τηλεοράσεις της LG υποστηρίζουν το Dolby Vision IQ και το Dolby Atmos® για να προσφέρουν αξεπέραστη εμπειρία προβολής.

lg-oled-evo.jpg

Οι τηλεοράσεις OLED της LG έχουν επίσης κερδίσει τη φήμη ως οι καλύτερες τηλεοράσεις τόσο για κονσόλες παιχνιδιών όσο και για PC. Είναι εξοπλισμένες με νέες δυνατότητες όπως το Game Optimizer καθώς και χρόνο απόκρισης 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και τέσσερις θύρες που υποστηρίζουν τις τελευταίες προδιαγραφές HDMI. Επιπλέον, επιτρέπουν στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις ρυθμίσεις σχετικά με το gaming σε ένα εύχρηστο περιβάλλον, ενώ το Game Optimizer που διατίθεται σε όλες τις webΟS τηλεοράσεις όπως οι QNED Mini Led και NanoCell, εφαρμόζει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις εικόνας ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού, είτε πρόκειται για shooter πρώτου προσώπου, είτε για παιχνίδι ρόλων ή στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο. Για συναρπαστικό gaming σε μεγάλες ίντσες, με εικόνες χωρίς τρεμόπαιγμα, οι τηλεοράσεις υποστηρίζουν G-SYNC, FreeSync και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR), τα οποία μπορεί να τα διαχειριστεί κανείς στο Game Optimizer.

Ακόμη, η LG επέκτεινε τον αριθμό των τηλεοπτικών μοντέλων που θα υποστηρίζουν δυνατότητες HDMI 2.1 το 2021, με ενισχυμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC) και αυτόματη λειτουργία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου (ALLM) σε ολόκληρη τη σειρά. Οι τηλεοράσεις QNED90 Mini LED, NANO90 και NANO85 της LG θα υποστηρίζουν, επίσης, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR) για μια εξαιρετική εμπειρία gaming.

Όσον αφορά την κατασκευή με υπευθυνότητα, η LG διαθέτει πολύ καλό ιστορικό με τις τηλεοράσεις OLED. Τα panels που χρησιμοποιούνται στη σειρά TV OLED του 2021 έχουν πιστοποιηθεί από την Societe Generale de Surveillance (SGS) με έδρα την Ελβετία πως έχουν ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εκπέμπουν αμελητέους ατμοσφαιρικούς ρύπους, χρησιμοποιούν λιγότερο επικίνδυνες ουσίες και είναι εξαιρετικά ανακυκλώσιμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης της SGS, τα LG OLED panels μειώνουν την εκπομπή ασταθών/πτητικών οργανικών ενώσεων (volatile organic compounds - VOC) περισσότερο από 50 τοις εκατό σε σύγκριση με τα LCD TV panels του ίδιου μεγέθους.

Οι τηλεοράσεις LG OLED είναι, επίσης, ξεκούραστες για τα μάτια, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της εικόνας. Εκτός από την αναγνώριση για χαμηλή μπλε ακτινοβολία από την TÜV Rheinland και την πιστοποίηση για λειτουργία χωρίς τρεμόπαιγμα από τα Underwriters Laboratories, οι τηλεοράσεις OLED της LG αξιοποιούν τα πρώτα παγκοσμίως τηλεοπτικά πάνελ με πιστοποίηση Eyesafe, τα οποία πληρούν τα κριτήρια για χαμηλή εκπομπή μπλε ακτινοβολίας της Eyesafe, μιας υπηρεσίας προτύπων υγείας με έδρα τις ΗΠΑ. Οι δοκιμές απέδειξαν ότι οι τηλεοράσεις LG OLED εκπέμπουν περίπου 50% λιγότερη μπλε ακτινοβολία από παρόμοιου μεγέθους LCD οθόνη υψηλής ποιότητας.

Σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τα νέα μοντέλα OLED TV, τα πιο πρόσφατα ηχεία της LG είναι μια άλλη απόδειξη της περιβαλλοντικής συνείδησης της εταιρείας σε σχέση με την κατασκευή. Το εξωτερικό των soundbars είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό, ενώ η συσκευασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύει το προϊόν χωρίς τη χρήση φελιζόλ.

Η σειρά τηλεοράσεων LG για το 2021, που περιλαμβάνει τις τηλεοράσεις LG OLED με αυτόνομο φωτισμό, τις νέες premium τηλεοράσεις LG QNED Mini LED και τις συναρπαστικές τηλεοράσεις NanoCell με πολλές επιλογές για μεγάλες ίντσες θα βρίσκονται στο LG virtual exhibition booth κατά τη διάρκεια της CES 2021 από τις 11 Ιανουαρίου.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Η AMD ετοιμάζει «απόβαση» και στα laptops [CES 2021]

24 Ιανουαρίου 2021 Vangelis Kompos

Η AMD δεν θα μπορούσε να λείπει από το CES 2021 και σε αντίθεση με την Intel προχώρησε σε πιο αναλυτικές λεπτομέρειες για τους νέους επεξεργαστές που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Στο επίκεντρο της ...

LG: Ρεκόρ βραβείων στην ψηφιακή έκθεση CES 2021

22 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Η LG Electronics (LG) απέσπασε τα περισσότερα βραβεία CES στο all-digital event του 2021 - μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του κλάδου της τεχνολογίας - κερδίζοντας περισσότερες από 190 διακρίσεις για τις ...

Η Intel ανακοινώνει πληθώρα νέων επεξεργαστών στο CES 2021

20 Ιανουαρίου 2021 Vangelis Kompos

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο CES 2021 η Intel προχώρησε σε ανακοινώσεις νέων επεξεργαστών, χωρίς να αποκαλύψει όμως όλες τις λεπτομέρειες γύρω από αυτούς. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσίαση της ως...

LG Smart Bed TV: Μια διάφανη και τυλισσόμενη τηλεόραση OLED 55'' από το μέλλον [CES 2021]

15 Ιανουαρίου 2021 Christos Elpidis

Από τα πιο ενδιαφέροντα concepts που παρουσίασε η LG στο CES 2021 είναι και αυτό μιας διάφανης και τυλισσόμενης OLED τηλεόρασης 55’’, η οποία θα μπορούσε μελλοντικά να τοποθετείται στην άκρη του κρεβατιού. Η ...

Lenovo Legion: Οι νέες εκδόσεις των gaming laptops και περιφερειακών της εταιρείας [CES 2021]

14 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Ο κόσμος του gaming είναι σαν να ταξιδεύετε σε ένα παράλληλο σύμπαν, χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε τις ανέσεις του σπιτιού σας. Η ανάπτυξη των video games ως πηγή κοινωνικής αλληλεπίδρασης και διασκέδασης, όσο...

Η Dell παρουσιάζει νέα laptops και οθόνες στο CES 2021

14 Ιανουαρίου 2021 Vangelis Kompos

Η Dell παρουσίασε στο CES 2021 νέα προϊόντα και λογισμικό που επαναπροσδιορίζουν την εργασία, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αξιοποιούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Με ένα νέο χαρτοφυλάκιο έξυπνων, ...

Lenovo ThinkBook: Τα νέα μοντέλα για επαγγελματίες εν κινήσει και εργασία από απόσταση [CES 2021]

14 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Η Lenovo ανακοίνωσε στο CES 2021 την κυκλοφορία του νέου ThinkBook Plus Gen 2 i και παρουσίασε τα εξίσου κομψά ThinkBook 13x i, ThinkBook 14p Gen 2 και ThinkBook 16p Gen 2. Σχεδιασμένα ειδικά για επαγγελματίες ...

Η TCL εντυπωσιάζει με τυλισσόμενες οθόνες 6.7'' και 17'' στο CES 2021

14 Ιανουαρίου 2021 Christos Elpidis

Εκτός από τα πολύ ενδιαφέροντα πραγματικά προϊόντα της, η TCL παρουσίασε και τις δικές της τυλισσόμενες οθόνες που ενδεχομένως θα δούμε σε μελλοντικές συσκευές της, μιας και η αγορά έχει στρέψει ήδη το ...

TP-Link: Παρουσίασε τα πρώτα WiFi 6E router της στο CES 2021

13 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Η TP-Link, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή προϊόντων δικτύωσης και υψηλής τεχνολογίας, παρουσιάζει τα νέα τεχνολογικά προϊόντα δικτύωσης της, που προσφέρουν μια εξαιρετικά γρήγορη, ασφαλή ευρυζωνική εμπειρία σε ...

TCL NXTPAPER και TAB 10s: Τα νέα προσιτά tablets της εταιρείας [CES 2021]

13 Ιανουαρίου 2021 Techgear Team

Κατά τη διάρκεια της εικονικής συνέντευξης τύπου στη CES 2021, η TCL ανακοίνωσε δυο νέα tablet που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των σημερινών επαγγελματιών και ...

Loader
please wait
techgear_icon