LG

LG Net-Zero House: Η οικιακή ενεργειακή πλατφόρμα της εταιρείας

H LG παρουσίασε στην IFA 2023 το όραμά της για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής με το "Net-Zero House". Η οικιακή ενεργειακή πλατφόρμα της LG αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση της οικιακής ενέργειας, τη θέρμανση και την ψύξη και περιλαμβάνει το Energy Storage System (ESS) και τη Monobloc αντλία θερμότητας αέρα-νερού (AWHP) Therma V R290.

Η Home Energy Platform της LG αποτελεί μια ολοκληρωμένη ενεργειακή λύση για ένα πιο βιώσιμο σπίτι. Συνδυάζοντας τα LG Electronics ESS, LG Therma V AWHP, η πλατφόρμα προσφέρει αποδοτική θέρμανση καθώς και εύκολη διαχείριση ενέργειας - από την παραγωγή και την αποθήκευση έως τη χρήση και τη συντήρηση.

Η LG Therma V προσφέρει άνεση σε εσωτερικούς χώρους όλο τον χρόνο και αξιοποιεί την ενέργεια πιο αποδοτικά από ένα παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Η Therma V R290 Monobloc βοηθά τους χρήστες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα του σπιτιού τους, ενώ παράλληλα αντλεί θερμότητα από τον περιβάλλοντα αέρα

Το Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας (ESS), συνδυάζεται εύκολα με την αντλία AWHP της LG, προσφέροντας έναν καινοτόμο και εύκολο τρόπο που μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας σε ένα σπίτι και χρησιμεύει ως εφεδρική πηγή ενέργειας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πλεονάζουσα ενέργεια μπορεί να αποθηκευτεί στην μπαταρία του ESS. Το βράδυ, όταν η κατανάλωση ενέργειας είναι συνήθως υψηλή, το ESS χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια για την παροχή ζεστού νερού και την τροφοδοσία των οικιακών συσκευών, ενισχύοντας την ενεργειακή απόδοση και αυτονομία. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, το ESS διατηρεί την λειτουργία της θέρμανσης, ψύξης και του φωτισμού. Το πλεόνασμα ενέργειας αποθηκεύεται στο ESS για μεταγενέστερη χρήση ή μπορεί να πωληθεί σε συμβεβλημένο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός από την αντλία Therma V, το ESS μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα ευρύ φάσμα οικιακών συσκευών της LG, όπως το πλυντήριο ρούχων, το ψυγείο, ο φούρνος, το πλυντήριο πιάτων και το Styler, ακόμη και με τον φορτιστή ηλεκτρονικού οχήματος (EV). Οι επισκέπτες του Net-Zero House είδαν σε γράφημα πώς η αποθηκευμένη ενέργεια του συστήματος κατανέμεται στις εγκατεστημένες συσκευές, μειώνοντας την επιβάρυνση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και, παράλληλα, τα μηνιαία έξοδα ρεύματος.

Επιπλέον, η Home Energy Platform είναι συμβατή με το LG ThinQ Energy, μια έξυπνη και εύκολη λύση διαχείρισης ενέργειας, που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις έξυπνες συσκευές τους, να διαχειρίζονται το σύστημα HVAC και να παρακολουθούν στο smartphone τους την αποθήκευση και την κατανάλωση ενέργειας, όπου και αν βρίσκονται. Επίσης, οι συσκευές με τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ενισχύουν την αποδοτική χρήση της ενέργειας, με την οποία μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση μέσω της εφαρμογής ThinQ

Loading