Logitech Signature Slim Combo MK950 Review: Το πακέτο mouse - πληκτρολόγιο που σου λύνει τα χέρια!

Είναι κάποιες εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας οι οποίες έχουν καταφέρει να καταστήσουν το brand τους ως συνώνυμο της ποιότητας και της αξιοπιστίας όσα χρόνια και αν περάσουν. Μία από αυτές είναι χωρίς αμφιβολία και η Logitech, η οποία έχει ανοίξει τον κατάλογο των προϊόντων της σε διάφορες κατηγορίες τα τελευταία χρόνια (βλ. webcams), αλλά δεν παύει να είναι περισσότερο γνωστή για τα εξαιρετικά πληκτρολόγια και mouse που προσφέρει στους χρήστες!

Στη δική μας περίπτωση και παρά το γεγονός ότι είμαστε μια εταιρεία με εξοπλισμό στημένο στο οικοσύστημα της Apple, δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι έχουμε αφήσει στην άκρη τα Magic Mouse και Magic Keyboards για να στραφούμε σε λύσεις της Logitech. Γι’ αυτό, λοιπόν, υποδεχτήκαμε με χαρά το νέο Logitech Signature Slim Combo MK950, ένα πακέτο που περιλαμβάνει τόσο το πλήρες πληκτρολόγιο (διαθέτει και numpad) Signature Slim K950, όσο και το ασύρματο mouse Signature Plus M750. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια και είσαι έτοιμος για το office setup σου.

Logitech Signature Slim K950

Ξεκινώντας από το πληκτρολόγιο, το Signature Slim K950 είναι ένα πλήρες πληκτρολόγιο με εξαιρετικά λεπτό προφίλ που διατίθεται σε λευκό ή ανθρακί χρώμα. Το συνολικό πάχος δεν ξεπερνά τα 19mm, αλλά υπάρχουν πατηράκια στο πίσω μέρος για να το σηκώσεις στα 23mm εάν σε βολεύει καλύτερα. Στο πίσω μέρος έχουμε και λαστιχένια λεπτά μαξιλαράκια (δύο επάνω και τρία κάτω) ούτως ώστε να παραμένει απόλυτα σταθερό στο γραφείο και μάλιστα τα επάνω μαξιλαράκια εξακολουθούν να ακουμπούν την επιφάνεια ακόμα και αν έχεις ανοίξει τα πατηράκια για να το σηκώσεις.

Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει matte πλαστικό υλικό που είναι αρκετά πολυτελές και ευχάριστο στην αίσθηση και έχει τοποθετήσει έναν διακριτικό διακόπτη που κρύβεται στην επάνω δεξιά εσοχή αν θες να το απενεργοποιήσεις σε περίπτωση που δεν το χρησιμοποιείς για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, στο πίσω μέρος υπάρχει κεντρικά επάνω ένα παραλληλόγραμμο καπάκι όπου μπορείς να αποθηκεύσεις το Logi Bolt USB receiver και να τοποθετήσεις τις δύο μπαταρίες AAA που το τροφοδοτούν.

Η διάταξη των πλήκτρων ακολουθεί το πρότυπο European ISO, με δύο κουμπιά Enter (ένα μεγάλο στο κυρίως πληκτρολόγιο και ένα μικρότερο στο numpad), ένα κοντό αριστερό Shift button και ένα μεγαλύτερου μεγέθους Shift button στη δεξιά πλευρά, ενώ επάνω από τα κουμπιά πλοήγησης στο κείμενο υπάρχει μια τριάδα που σου επιτρέπει να εναλλάσσεις τις συνδεδεμένες συσκευές με ένα πάτημα! Σαφέστατα πολύ χρήσιμο αν δουλεύουν στο ίδιο πληκτρολόγιο περισσότεροι από ένας χρήστες ή αν διαθέτεις π.χ. δύο υπολογιστές. Να αναφέρουμε, ακόμη, ότι δίπλα στο κουμπί F12 υπάρχει ένα επιπλέον για την αύξηση της έντασης.

Η σύνδεση με τον υπολογιστή (PC, Linux, ChromeOS, Android, iOS, iPadOS και Mac) γίνεται αστραπιαία μέσω Bluetooth ή μέσω του Logi Bolt USB wireless receiver, αλλά οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθείτε καν με το τελευταίο. Ανοίγεις το πληκτρολόγιο, ενεργοποιεί το Bluetooth στον υπολογιστή και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ολοκληρώνεται η σύζευξη χωρίς καμία άλλη απαίτηση. Ειδικά για τους χρήστες Mac (καλή μας ώρα), θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν στο πληκτρολόγιο τα αντίστοιχα σύμβολα (opt, cmd) που ανταποκρίνονται όπως τα έχετε συνηθίσει από τα πληκτρολόγια της Apple χωρίς να χρειάζεται κάποια ρύθμιση.

Τα πλήκτρα δεν διαθέτουν οπισθοφωτισμό, κάτι που σαφέστατα βοηθά στην αύξηση της αυτονομίας, αλλά όσοι δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το τυφλό σύστημα ίσως δυσκολευτούν αν εργάζονται σε σκοτεινό περιβάλλον. Η πληκτρολόγηση, πάντως, είναι απολαυστική! Μπορείς να γράψεις ταχύτατα χωρίς να χάνονται πατήματα ή να συμβαίνουν διπλά πατήματα εκεί που δεν το περιμένεις, νιώθεις καλά το κάθε πλήκτρο καθώς περνάς το χέρι σου από επάνω και έχουν την ιδανική απόσταση μεταξύ τους για να μην κάνεις λάθη βιασύνης. Αν διαθέτεις μεγάλα ή ελαφρώς χοντρά δάχτυλα και πάλι δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σχεδόν αθόρυβο!

Logitech Signature Plus M750

Σε ό,τι αφορά το Signature Plus M750, κατασκευαστικά είναι μια σαφέστατα μικρή συσκευή και σχεδιαστικά δεν διεκδικεί κάποια πρωτοτυπία. Παρότι το μήκος του είναι μόλις κάτι παραπάνω από 10cm, ζυγίζει περισσότερο από ό,τι φαντάζεσαι (περίπου 100gr μαζί με τη μπαταρία AA) και αυτό είναι αρκετά θετικό διότι το νιώθεις στιβαρό στο χέρι σου για να εκτελείς με ακρίβεια λεπτές κινήσεις.

Ο σχεδιασμός είναι συμμετρικός, όμως εδώ βρίσκουμε ένα σημαντικό μειονέκτημα που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι αριστερόχειρες: τα πλαϊνά κουμπιά είναι τοποθετημένα αριστερά, επομένως, απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε δεξιόχειρες. Αν, ωστόσο, δεν είστε χρήστης που «παίζει» με τα side buttons σε ένα mouse, τότε δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο θέμα. Στα θετικά οι ελαφριές ραβδώσεις στη θέση του αντίχειρα και του παράμεσου για καλύτερο κράτημα.

Εκτός από τα δύο πλαϊνά κουμπιά, το mouse διαθέτει μια ανάγλυφη clickable ροδέλα για scrollάρισμα ανάμεσα στα βασικά left/right κουμπιά, και κάτω από αυτήν ένα ανοικτό γκρι κουμπί που μπορείς να προγραμματίσεις με τη βοήθεια του λογισμικού Logi Options+ για την ταχύτητα της κίνησης του κέρσορα.

Στο κάτω μέρος του mouse υπάρχει ένας διακόπτης on/off, κουμπί για άμεση εναλλαγή σε μία από τις τρεις συνδεδεμένες συσκευές, ο αισθητήρας κίνησης και η συρόμενη θήκη που αποκαλύπτει τη θέση της μπαταρίας και την υποδοχή για το Logi Bolt USB wireless receiver.

Στην καθημερινή χρήση, το Signature Plus M750 είναι ένα αξιοπρεπέστατο mouse για δουλειά γραφείου αρκεί τα χέρια σου να είναι μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Τα clicks είναι πρακτικά αθόρυβα για να μην εκνευρίζεις τους διπλανούς σου (ή να ξυπνάς τον/την σύζυγο στο σπίτι), η απόκριση ταχύτατη ακόμα και όταν η σύνδεση γίνεται μέσω Bluetooth (αλλά σαφέστατα πιο ομαλή όταν συνδέεσαι με το Logi Bolt) και η αυτονομία προμηνύεται…απίστευτη. Αν κρίνουμε από τα προηγούμενα μοντέλα της Logitech, τότε και στο M750 περιμένουμε να βγάλουμε σίγουρα 1 χρόνο καθημερινής χρήσης με την ίδια μπαταρία!

Logi Options+

Προτού ολοκληρώσουμε αυτήν την παρουσίαση να πούμε δυο λόγια και για το λογισμικό Logi Options+. Πρόκειται για ένα universal εργαλείο διαχείρισης πολλών μοντέλων της εταιρείας απ’ όπου μπορείς να πραγματοποιείς firmware updates, να βλέπεις ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες και με ποιον τρόπο, να βλέπεις το υπόλοιπο της μπαταρίας τους, αλλά και να επαναπρογραμματίζεις κουμπιά και πλήκτρα. Είναι γενικά εύχρηστο, αλλά όχι απαραίτητο για να χρησιμοποιήσεις τις συσκευές της Logitech αν δεν θες να «πειράξεις» κάτι.

Επίλογος

Αν βρίσκεστε σε αναζήτηση mouse και πληκτρολογίου για την εργασία σας, το Logitech Signature Slim Combo MK950 είναι μία από τις κορυφαίες προτάσεις αυτή τη στιγμή. Λεπτός, καθαρός και όμορφος σχεδιασμός, στιβαρή κατασκευή, μεγάλη αυτονομία, εύκολη και γρήγορη σύνδεση σε έως τρεις συσκευές ταυτόχρονα, αλλά και μια απολαυστική εμπειρία αθόρυβης χρήσης με την υπογραφή μιας καταξιωμένης εταιρείας του χώρου, θεωρούμε ότι αξίζει να ανεβάσετε ελαφρώς το budget σας στα €125 για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για πολλά χρόνια! 

Loading