M2 Ultra: Το νέο και πανίσχυρο chipset της Apple για τα Mac Pro και Mac Studio

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων Mac Studio και Mac Pro κατά την διάρκεια του εναρκτήριου keynote για το συνέδριο WWDC 2023, η Apple μίλησε και για το νέο μέλος της σειράς επεξεργαστών M2, το οποίο ονομάζεται M2 Ultra και είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο chipset που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα.

Το M2 Ultra είναι κατασκευασμένο με αρχιτεκτονική κλίμακας 5nm και χάριν στην τεχνολογία UltraFusion της Apple αποτελεί ένα ενιαίο chipset από δύο επεξεργαστές M2 Max για διπλάσια απόδοση. Το M2 Ultra περιλαμβάνει 134 δισ. τρανζίστορ, υποστηρίζει έως 192GB μνήμη RAM (800GB/s bandwidth), διαθέτει 24-core CPU (16 performance + 8 efficiency) για 20% ταχύτερη απόδοση σε σύγκριση με το M1 Ultra, νέα GPU από 60 ή 76-cores για έως 30% βελτιωμένη απόδοση και 3x ταχύτερη επεξεργασία rendering, καθώς και 32-core Neural Engine για 40% μεγαλύτερη απόδοση σε διαδικασίες μηχανικής μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης.

mac-pro-m2-ultra.jpg

Χάριν στο M2 Ultra, το νέο Mac Pro και το νέο Mac Studio μπορούν να αναπαράγουν ταυτόχρονα έως 22 streams video ανάλυσης 8K ProRes 422, υποστηρίζουν έως 6 οθόνες Pro Display XDR, ενώ ενσωματώνει το τελευταίας γενιάς σύστημα Secure Enclave για μέγιστη ασφάλεια.

Ντεμπούτο για το M2 Ultra chipset στα νέας γενιάς Mac Pro και Mac Studio που είναι ήδη διαθέσιμα για προπαραγγελία και αναμένονται στην αγορά στις 13 Ιουνίου 2023.

Loading