Mac Studio: Επίσημα το νέο και αδιανόητα ισχυρό desktop της Apple

Η Apple προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του τελευταίου μέλος της οικογένειας M1, με το M1 Ultra να αποτελεί την επιτομή της αρχιτεκτονικής και της τεχνογνωσίας τους. Μάλιστα, η εταιρεία τόνισε πως στην παρουσίαση του M1 Max σκοπίμως δεν μίλησαν για μυστικό στην κατασκευή του dice, η οποία επιτρέπει την διασύνδεση δύο chipset για να δούμε το M1 Ultra.

m1-ultra.jpg

Ο νέος πανίσχυρος επεξεργαστής της εταιρείας θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργιο Mac Studio! Το νέο desktop της Apple έχει μικρό μέγεθος εμπνευσμένο προφανώς από το Mac mini, αλλά στο εσωτερικό έχει γίνει η απαραίτητη δουλειά για να ψύχεται σωστά. Η Apple στάθηκε ιδιαίτερα στις υποδοχές (4x Thunderbolt, 10 Gigabit Ethernet, Pro Audio, HDMI και 2x USB-A) στο πίσω μέρος και 2x USB-C στην πρόσοψη, αλλά και SDXC card slot. Υποστηρίζει την ταυτόχρονη σύνδεση έως 4x οθονών 4K + 1 τηλεόραση 4K.

mac-studio.jpg

Η έκδοση με M1 Max είναι κατά 3.4x φορές ταχύτερο από το κορυφαίο iMac της αγοράς, ενώ η έκδοση με M1 Ultra είναι κατά 80% ταχύτερη από το κορυφαίο Mac Pro.

Το Mac Studio θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με M1 Max και M1 Ultra, με μνήμη RAM έως 64GB και έως 128GB αντίστοιχα, αλλά και αποθηκευτικό χώρο έως 8TB SSD.

studio-display.jpg

Μαζί του παρουσιάστηκε και η νέα οθόνη Studio Display 27’’ με ανάλυση 5K Retina, αλλά και επεξεργαστή A13 Bionic, 12MP Ultrawide κάμερα με υποστήριξη της λειτουργίας Center Stage, διάταξη με τρία μικρόφωνα και 6x ηχεία με υποστήριξη Spatial Audio. Στο θέμα των υποδοχών υπάρχουν 3x USB-C και 1x USB-C (Thunderbolt 4) για τροφοδοσία των Macbook.

Αμφότερα θα είναι διαθέσιμα από τις 18 Μαρτίου 2022 με τιμή εκκίνησης τα $1999 για το Mac Studio (M1 Max) και $3999 για το Mac Studio (M1 Ultra), ενώ η Studio Display κοστίζει $1599.

Loading