Το MIT αναπτύσσει software για την αντιμετώπιση του κοινωνικού άγχους [Video]

6-14-2013mach

Χιλιάδες άνθρωποι γύρω μας έχουν μια έντονη φοβία όταν καλούνται να μιλήσουν μπροστά σε κόσμο ή ακόμα αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση με τρίτους.

Απευθυνόμενος σε αυτούς ακριβώς του ανθρώπους, ο M. Ehsan Hoque το MIT Lab ανέπτυξε ένα πολύπλοκο σύστημα με την ονομασία MACH (My Automated Conversation coacH) που κάνοντας χρήση αλγορίθμων λεκτικής αναγνώρισης και αναγνώρισης εκφράσεων του προσώπου βοηθά το χρήστη να αντιμετωπίσει το κοινωνικό άγχος.

Καθώς  ο τελευταίος μιλά (ή προετοιμάζεται για μια παρουσίαση/συνέντευξη για δουλειά) ειδικό avatar παρακολουθεί και καταγραφεί τις κινήσεις των ματιών, τις εκφράσεις του προσώπου και τον τόνο της φωνής του και αναλόγως τον ενημερώνει κάθε φορά που χάνει οπτική επαφή, στρέφει το βλέμα του αλλού ή επιδεικνύει άλλα επικοινωνιακά προβλήματα.

Το MACH δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό παρά μόνο μια webcam και ένα μικρόφωνο. Στο τέλος ενημερώνει το χρήστη για την απόδοση του, βοηθώντας τον να αποβάλει σημαντικά το άγχος και τις φοβίες του και να βελτιωθεί στις κοινωνικές του αλληλεπιδράσεις. Δείτε το σε δράση στο παρακάτω video:

[via]
Loading