macOS 10.15 Catalina: Ξεκίνησε η διάθεση του, ποια Mac το υποστηρίζουν και τι νέο φέρνει!

Η Apple ξεκίνησε πριν από λίγο τη διάθεση του macOS 10.15 Catalina, τη νέα μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της για Mac, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στις 4 Ιουνίου στο πλαίσιο του WWDC 2019. Το αρχείο του update έχει μέγεθος από 4.89GB έως 8.09GB ανάλογα με τον υπολογιστή που έχετε στη διάθεση σας.

Ποια μοντέλα υποστηρίζουν το macOS 10.15 Catalina

  • MacBook που κυκλοφόρησε απο το 2015 και έπειτα
  • MacBook Air από το 2012 και έπειτα
  • MacBook Pro από το 2012 και έπειτα
  • Mac mini από το 2012 και έπειτα
  • iMac από το 2012 και έπειτα
  • Όλα τα μοντέλα iMac Pro
  • Mac Pro από το 2013 και έπειτα

Πως να αναβαθμίσεις στο macOS 10.15 Catalina

Πολύ απλή ενέργεια. Αρκεί να πατήσεις στο μηλαράκι επάνω αριστερά στην οθόνη και στη συνέχεια "About this Mac". Μετά το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις υπομονή για να κατέβει το αρχείο και έπειτα όλα παίρνουν τον δρόμο τους.

Τι νέο φέρνει το macOS 10.15 Catalina

Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν τη διάσπαση του iTunes και το Project Catalyst, αλλά υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προσθήκες.

iTunes: Αποχαιρετάμε το iTunes, το οποίο διασπάται σε τρεις ξεχωριστές εφαρμογές: Podcasts, Music και Apple TV.

Project Catalyst: Από τις σημαντικότερες καινοτομίες του macOS 10.15 Catalina είναι η δυνατότητα που δίνεται στους developers για να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους από το iPadOS στο macOS χωρίς σχεδόν καθόλου κόπο.

Τοπικός συγχρονισμός στο Finder: Ο συγχρονισμός των συσκευών iOS γίνεται πλέον απευθείας στο Finder του Mac και μάλιστα ο υπολογιστής στο εξής δεν θα σε ενοχλεί διαρκώς με ειδοποιήσεις κάθε φορά που συνδέεις μια iOS συσκευή.

Λειτουργία Sidecar: Η δυνατότητα να χρησιμοποιείς ένα iPad ως δευτερεύουσα εξωτερική οθόνη για το Mac με ή χωρίς καλώδιο USB. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη γραφίδα Apple Pencil για να μετατρέψεις το iPad σε tablet τύπου Wacom.

Παρακολούθηση χρόνου δραστηριότητας: Η λειτουργία αυτή σου επιτρέπει να παρακολουθείς πόσο χρόνο ξοδεύεις σε διάφορες εφαρμογές, όπως γνωρίζουμε δηλαδή από τα smartphones και τα tablets τα τελευταία χρόνια.

Find My: Η νέα εφαρμογή για να βρίσκεις τόσο τις συσκευές σου, όσο και τους φίλους σου.

Νέα εφαρμογή Reminders: Ριζικός επανασχεδιασμός με το περιβάλλον να θυμίζει αυτό του iOS και του iPadOS. Η Apple φιλοδοξεί να μετατρέψει το Reminders σε ολοκληρωμένο task manager με δυνατότητα επισύναψης αρχείων και άμεση επικοινωνία με την ψηφιακή βοηθό Siri.

Apple Arcade: Η συνδρομητική υπηρεσία gaming της Apple έρχεται και στα Mac με την ίδια τιμή! Τα διαθέσιμα παιχνίδια είναι τα ίδια, αλλά έχουν γίνει οι απαραίτητες βελτιστοποιήσεις.

Δυνατότητα log-in από το Apple Watch.

Voice Control mode για πλήρη διαχείριση του macOS 10.15 Catalina με φωνητικές εντολές.

Loading