Με αυτήν την εφαρμογή μεταφέρεις αντικείμενα από τον πραγματικό κόσμο στον υπολογιστή σου

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μια θαυμάσια τεχνολογία που παρότι ακούγεται εξωτική, υπάρχει στις συσκευές μας εδώ και αρκετά χρόνια. Οι περισσότερες εταιρείες επενδύουν επάνω στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και λύσεων που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της, αλλά είναι γεγονός ότι ο μέσος χρήστης δεν ασχολείται ιδιαίτερα στην πράξη παρά μόνο όταν παίζει με φίλτρα στις κάμερες και τις διάφορες εφαρμογές messaging.

Οι επαγγελματίες, ωστόσο, και ειδικά οι γραφίστες δεν μπορεί να μην εντυπωσιαστούν από μια τη νέα εφαρμογή “AR Cut & Paste” που ετοιμάζει ο καλλιτέχνης και προγραμματιστής Cyril Diagne. Όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί, με την εφαρμογή του μπορείς να φωτογραφίσεις ένα αντικείμενο με την κάμερα του smartphone και στη συνέχεια να περάσεις μέσα στο Photoshop! Το αντικείμενο απομονώνεται από το φόντο του και η μετάβαση του στο Photoshop γίνεται και πάλι στρέφοντας την κάμερα του smartphone επάνω στην οθόνη του υπολογιστή.

Το AR Cut & Paste δεν είναι ολοκληρωμένο προϊόν, αλλά δύσκολα πλέον θα ξεφύγει της προσοχής των μεγάλων εταιρειών και φανταζόμαστε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε παρόμοια προγράμματα. Κάπως έτσι αποκτά νόημα η τοποθέτηση αισθητήρα LiDAR σε φορητές συσκευές (βλ. iPad) για την όσο το δυνατόν πιο ακριβή καταγραφή του περιβάλλοντα χώρου και των αντικειμένων, έτσι ώστε να τα περνάς από τον πραγματικό κόσμο στον ψηφιακό χωρίς κόπο.

Loading