Με το Photomath τα Μαθηματικά γίνονται παιχνιδάκι!

Έχετε κολλήσει σε ένα δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα; Η νέα εφαρμογή της Google θα χρησιμοποιήσει Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να σας βοηθήσει να το λύσετε.

Πριν από δύο χρόνια, η Google ανακοίνωσε την εξαγορά μιας εφαρμογής επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων με την ονομασία Photomath, και πριν από μερκές ημέρες εντάχθηκε επίσημα στην ομπρέλα των εφαρμογών της εταιρείας. Αν σας θυμίζει κάτι το όνομα, ο λόγος είναι ότι είχαμε γράψει για αυτήν πριν...10 χρόνια και πλέον έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια downloads!

Το Photomath λειτουργεί σε ένα ευρύ φάσμα μαθηματικών, από τα βασικά προβλήματα του δημοτικού σχολείου, όπως η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός, μέχρι τα προχωρημένα μαθηματικά, όπως η τριγωνομετρία και η άλγεβρα.

Μόλις σαρώσετε ένα πρόβλημα με την εφαρμογή μέσω της κάμερας της συσκευής σας, η Τεχνητή Νοημοσύνη πιάνει δουλειά. Μετά από λίγα λεπτά, εμφανίζεται μια απάντηση, μαζί με λεπτομέρειες βήμα προς βήμα για το πώς λύθηκε το πρόβλημα. Το τελευταίο μέρος είναι πιθανότατα το πιο χρήσιμο μέρος αυτής της εφαρμογής. Δεν δίνεται μόνο μια λύση, αλλά ο μαθητής μπορεί επίσης να μάθει πώς να πάρει την ίδια απάντηση μόνος του.

Παρόλο που πολλές άλλες εφαρμογές κάνουν το ίδιο πράγμα, το Photomath θεωρείται από τους χρήστες συχνά όχι μόνο ως η πιο ακριβής αλλά και ως η ταχύτερη στην επίλυση των προβλημάτων.

Η κάμερα της εφαρμογής μπορεί να αναγνωρίσει τόσο τα τυπωμένα όσο και τα χειρόγραφα προβλήματα και μάλιστα εμφανίζει πολλαπλές μεθόδους για προβλήματα που μπορούν να λυθούν με διαφορετικούς τρόπους. Και λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται σύνδεση δεδομένων ή Wi-Fi, πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους να το χρησιμοποιήσουν χωρίς να ανησυχούν μήπως ξεστρατίσουν στο διαδίκτυο.

Photomath - [Google Play Link]

Photomath - [App Store Link]

Loading