Με την τεχνολογία 5G να βρίσκεται προ των πυλών, μετά και την οριστικοποίηση των προτύπων για τη βιομηχανία, είναι δεδομένο ότι οι κατασκευαστές επεξεργαστών θα θέλουν να έχουν έτοιμες λύσεις για τα πρώτα 5G smartphones της αγοράς. Ήδη γνωρίζουμε ότι οι Qualcomm, Samsung και Huawei έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τα δικά τους chipsets, ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι και η ταιβανέζικη MediaTek θα λανσάρει το πρώτο 5G chipset της μέσα στο 2019.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ετοιμάζει το MediaTek Helio M70 SoC, το οποίο θα κατασκευαστεί με τη διαδικασία των 7nm από την TSMC. Για την υλοποίηση του project, η MediaTek έχει πραγματοποιήσει επαφές με τις Nokia, China Mobile, Huawei και NTT DoCoMo για τεχνικές οδηγίες, συζήτηση σχετικά με τα πρότυπα που πρέπει να ακολουθήσουν και την υποστήριξη των παγκόσμιων δικτύων 5G (όταν θα είναι διαθέσιμα).

Μέχρι σήμερα οι επεξεργαστές της MediaTek χρησιμοποιούνται κυρίως σε entry-level έως upper mid-range συσκευές Κινέζων κατασκευαστών και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η εταιρεία θα καταφέρει να προσφέρει 5G συνδεσιμότητα σε αυτήν την κατηγορία τόσο σύντομα.

Με την εμπορική διάθεση του MediaTek Helio M70 να ξεκινά μέσα στο 2019, δεν αποκλείεται να δούμε τα πρώτα smartphones που θα το χρησιμοποιούν την ίδια χρονιά, αν και δύσκολα θα μπορεί να βρει κανείς δίκτυο 5G τόσο νωρίς.

[via]

Advertisements