Megalopolis: Πρώτο trailer για το έργο ζωής του Francis Ford Coppola!

Είναι περίεργο πώς το Megalopolis κατέληξε να γίνει μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, αλλά από τη στιγμή που πρόκειται για την πρώτη ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη Francis Ford Coppola (The Godfather) μετά από 14 χρόνια, την οποία μάλιστα αυτοχρηματοδοτεί με $120 εκατ., τότε σίγουρα μας κινεί το ενδιαφέρον!

Μετά το teaser που μας επέτρεψε να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στην τεράστια πόλη όπου διαδραματίζεται η δράση, έχουμε τώρα το πρώτο trailer, το οποίο αποκαλύπτει ήδη συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σκηνικό, τους χαρακτήρες και την αισθητική. Πρώτες εντυπώσεις; Το Megalopolis είναι αντάξιο του ονόματός του και αποτελεί ένα πραγματικά μεγαλομανές και γιγαντιαίο έργο, όπου όλες οι αναφορές που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής είναι αισθητές, από τον Καλιγούλα του Tinto Brass μέχρι το Metropolis του Fritz Lang.

Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν ότι όταν ο Coppola μίλησε για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ως έμπνευση για αυτή την πόλη του μέλλοντος, μιλούσε κυριολεκτικά γι 'αυτό: οι αρματοδρομίες και τα πάρτι με τήβεννους είναι πολύ αληθινά, και οι χαρακτήρες ονομάζονται πραγματικά Κατιλίνα και Κικέρωνας, οι οποίοι μας μεταφέρουν σε μια παρακμιακή πόλη παραδομένη στις απολαύσεις και την επιπολαιότητα. Η τριάδα των πρωταγωνιστών είναι ένας νεαρός αρχιτέκτονας (Adam Driver), ο δήμαρχος της πόλης (Giancarlo Esposito) και η κόρη του (Nathalie Emmanuel).

Είναι ξεκάθαρο ότι, οπτικά, το Megalopolis είναι εξαιρετικά μεγαλόπνοο, προσφέροντας μας ακόμη και μια σειρά από πλάνα με υπερκείμενες εικόνες που θυμίζουν μοντάζ βωβού κινηματογράφου, όπως και ένα αλληγορικό άνοιγμα στο οποίο γιγαντιαία αγάλματα θρηνούν τη μοίρα της πόλης. Μένει μόνο να δούμε αν η ιστορία του και η πρόταση στο σύνολο της θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κοινού.

Η ταινία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα στο Φεστιβάλ Καννών, αποτελεί ένα έργο που ο σκηνοθέτης ετοιμάζει εδώ και πολλά χρόνια, καθώς ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο σενάριο τη δεκαετία του 1980!

Loading