Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι άντρες και οι γυναίκες βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά

Η αιώνια διαμάχη μεταξύ των δύο φύλων που αφορά την καταννόηση μεταξύ τους σχετικά με τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα φαίνεται ότι μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά, καθώς μια νέα έρευνα του Brooklyn College αποδεικνύει ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί διαφορετικά και αυτό οφείλεται στην εξέλιξη του ανθρώπου με βάση το ένστικτο του κυνηγού (αναζήτηση τροφής).

Eye

Η έρευνα έγινε με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Israel Abramov, ο οποίος επέβαλλε τους εθελοντές μερικές οπτικές δοκιμασίες, με τους άντρες να έχουν καλύτερη απόδοση στην παρακολούθηση αντικειμένων που κινούνται γρήγορα, ενώ οι γυναίκες μπορούσαν να αναγνωρίζουν τις διάφορες αποχρώσεις χρωμάτων με μεγαλύτερη ευκολία.

Το National Geographic δίνει ως παράδειγμα ότι ένα άντρας μπορεί να βλέπει μια πορτοκαλί απόχρωση περισσότερο ως κόκκινη σε σύγκριση με μια γυναίκα, επειδή απαιτείται ελαφρώς περισσότερος χρόνος για να "δει" το οπτικό φάσμα, αλλά αναγνωρίζει τα αντικείμενα που κινούνται γρήγορα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία, ικανότητα που αποδίδεται στο γεγονός ότι ο αντρικός εγκέφαλος διαθέτει 25% περισσότερους νευρώνες στον οπτικό φλοιό σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Έτσι, η ανάπτυξη των διαφορετικών ικανοτήτων αποδίδεται στην εξέλιξη του ανθρώπου, καθώς οι μεν κηνυγοί (άντρες) έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τους θηρευτές και τα θηράματα, ενώ οι τροφοσυλλέκτες (γυναίκες) έπρεπε να αναγνωρίζουν αν οι καρποί ήταν κατάλληλοι για βρώση από το χρώμα.

Γι' αυτό, μη σπαταλάτε χρόνο να ρωτάτε τους άντρες φίλους σας για το χρώμα που θα βάψετε τα δωμάτια ή για τα φορέματα και το μακιγιάζ σας, και αφήστε τον να παίξει Crysis...

[via NationalGeographic]

Loading