Meta: Τα AR glasses του metaverse έρχονται το 2024

Η Meta έχει καταστήσει σαφές ότι έχει στρέψει όλες τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη του metaverse και στην κατασκευή γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, πιστεύοντας ότι όντως ο κόσμος θα στραφεί σε αυτό το μοντέλο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Verge, η Meta σκοπεύει να κυκλοφορήσει τρία αυτόνομα ζευγάρια AR glasses το 2024, το 2026 και το 2028 αντίστοιχα, αλλά και ένα μοντέλο με κωδική ονομασία Hypernova που θα συνδέεται με το smartphone του χρήστη. Επίσης, δεν θα προχωρήσει σε ανάπτυξη δικού της λειτουργικού συστήματος, αλλά θα χρησιμοποιήσει μια έκδοση του Android OS που θα την μετονομάσει σε AR OS.

Εργαζόμενος στη Meta αποκαλύπτει πως ο Mark Zuckerberg φιλοδοξεί πως με το πρώτο ζευγάρι AR glasses θα καταγραφεί ένα ορόσημο που θα αλλάξει οριστικά τη βιομηχανία, όπως έγινε κάποτε με το πρώτο iPhone της Apple. Παράλληλα, ελπίζει ότι αυτές οι ενέργειες της Meta θα τη βοηθήσουν να φύγει από τη σκιά των Apple και Google.

Η πρώτη γενιά αυτόνομων AR glasses της Meta ονομάζεται Nazare και λέγεται ότι θα προσφέρει αυτονομία 4 ωρών, τεχνολογία eye-tracking, microLED projectors, στερεοφωνικό ήχο και εμπρόσθια κάμερα. Την ίδια χρονιά (το 2024) θα κυκλοφορήσει και το Hypernova με μικρότερη οθόνη και άμεση σύζευξη με το smartphone για να εμφανίζει στον χρήστη ειδοποιήσεις μπροστά στα μάτια του, αλλά και ακόμη ένα ζευγάρι Ray-Ban Stories.

Οι επόμενες δύο γενιές AR Glasses αναμένονται με λεπτότερο και πιο προηγμένο σχεδιασμό, ενώ για την πρώτη γενιά δεν έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες, αφού περιμένουν πωλήσεις μόλις μερικών χιλιάδων τεμαχίων λόγω υψηλού κόστους και εισαγωγής στην τεχνολογία του metaverse.

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι η Meta έχει καταστρώσει ένα σοβαρό πλάνο για την επόμενη δεκαετία και είναι διατεθειμένη, τουλάχιστον για την ώρα, να στηρίξει το project γνωρίζοντας πως θα έχει απώλειες τα πρώτα χρόνια. Μένει να δούμε, βέβαια, πως θα υποδεχτεί το κοινό γενικότερα το metaverse…

[via]

Loading