Μια καλή είδηση για γονείς: Το YouTube Kids διαθέσιμο πλέον και στην Ελλάδα!

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που η Google κυκλοφόρησε το YouTube Kids, μια ξεχωριστή εφαρμογή - ενότητα στην υπηρεσία που περιλαμβάνει αποκλειστικά περιεχόμενο κατάλληλο για παιδιά, αλλά μόλις σήμερα άρχισε να υποστηρίζεται και επίσημα στην Ελλάδα! Εάν είστε γονείς, τότε σίγουρα είναι μια είδηση που σας ενδιαφέρει.

Το YouTube Kids δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει ένα ασφαλές, πιο απλό και πιο διασκεδαστικό περιβάλλον για τα παιδιά που χρησιμοποιούν την υπηρεσία, ενώ οι γονείς έχουν στη διάθεση τους κατάλληλα εργαλεία για να παρακολουθούν (ή/και να περιορίζουν) πόσες ώρες και τι βλέπουν τα παιδιά τους, να μπλοκάρουν συγκεκριμένα videos ή/και ολόκληρα κανάλια και φυσικά να επισημαίνουν εάν κάποιο video ή κανάλι προβάλει ακατάλληλο περιεχόμενο.

Μέχρι σήμερα θα έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί μπορεί να βλέπει κινούμενα σχέδια, αλλά καμιά φορά του εμφανίζονται εντελώς ακατάλληλα προτεινόμενα videos ή από μόνο του μπορεί να πραγματοποιεί αναζητήσεις για videos που πιθανότατα δεν θέλετε να παρακολουθεί.

Με το YouTube Kids μπορείτε να έχετε τον έλεγχο στα προαναφερθέντα, να δημιουργήσετε έως 8 διαφορετικά προφίλ, να επιλέξετε τι περιεχόμενο θα προτείνεται αυτόματα στο παιδί ανάλογα με την ηλικία του (π.χ. Προσχολική) ή ακόμη και να ετοιμάσετε εσείς προκαθορισμένες λίστες με videos που έχετε επιλέξει χειροκίνητα.

Στα διαθέσιμα videos του YouTube Kids συμπεριλαμβάνονται κινούμενα σχέδια, κατασκευές, τραγούδια και video games για παιδιά, αλλά και για όλη την οικογένεια.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από εδώ.

YouTube Kids - [Google Play Link]

YouTube Kids - [App Store Link]

Loading