Microsoft Edge: Ενσωμάτωση υπηρεσίας VPN στον web browser

Η Microsoft συνεχίζει τις προσπάθειες βελτίωσης του Edge browser με την προσθήκη νέων λειτουργιών που θα τον διαφοροποιήσουν από τον μεγάλο αντίπαλο, το Google Chrome, παρά το γεγονός ότι βασίζεται στην ίδια engine. Το νέο χαρακτηριστικό που θα δούμε στον Microsoft Edge είναι η ενσωμάτωση υπηρεσίας VPN που ονομάζεται Microsoft Secure Edge Network και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Cloudflare

microsoft-edge-vpn.jpg

Όπως εξηγεί η εταιρεία, η ενεργοποίηση του Secure Edge Network προσφέρει ενισχυμένη προστασία στον χρήστη αποκρύπτοντας τα δεδομένα περιήγησης και την τοποθεσία του από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, τους trackers και τους hackers. Η κρυπτογράφηση των δεδομένων γίνεται απευθείας στον Edge browser, δημιουργείται μια εικονική διεύθυνση IP που κρύβει την πραγματική IP και αντικαθιστά την τοποθεσία του χρήστη.

Για την ώρα το Microsoft Secure Edge Network είναι διαθέσιμο μόνο στην έκδοση Dev του web browser και για να χρησιμοποιηθεί απαιτείται λογαριασμός Microsoft, προκειμένου να ελέγχεται αν ο χρήστης τηρεί το δωρεάν όριο του 1GB / μήνα.

[Microsoft]

Loading