Microsoft Edge: Ο νέος Chromium-based web browser διαθέσιμος πλέον για όλους

Εδώ και αρκετούς μήνες χρησιμοποιούμε την Chromium-based έκδοση του νέου Microsoft Edge browser, αλλά πλέον είναι διαθέσιμη με κάθε επισημότητα για όλους τους χρήστες στα λειτουργικά συστήματα Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, macOS, Windows Server 2008/2012, Windows Server 2016+ και φυσικά Windows 10.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο νέο Microsoft Edge είναι προφανώς το γεγονός ότι χρησιμοποιεί την Chromium engine της Google για να εκτελεί το rendering των ιστοσελίδων όπως ο Chrome browser. Η Microsoft, πάντως, έχει φροντίσει να “κόψει” αρκετά από τα χαρακτηριστικά του web browser της Google για να προσθέσει δικά της, ενώ συμμετέχει πλέον και η ίδια στην ανάπτυξη του Chromium Project. Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε και τα Chrome extensions.

Μια άλλη λειτουργία που αξίζει αναφοράς είναι το IE Mode, το οποίο ουσιαστικά σας ανοίγει τον Internet Explorer μέσα σε μια καρτέλα του Microsoft Edge. Προορίζεται κυρίως για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παρωχημένες λύσεις, έτσι ώστε να μη χρειάζεται πλέον να ανοίγουν τον “πεθαμένο” Internet Explorer ως αυτόνομο browser.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία Collections, χάριν σε αυτήν μπορείς να μαζεύεις links, εικόνες, κείμενο κ.ά. και να τα ομαδοποιείς σε διαφορετικά groups. Δυστυχώς δεν υπάρχει native υποστήριξη για ARM based υπολογιστές (π.χ. Windows PC με Qualcomm Snapdragon 8cx), ούτε δυνατότητα συγχρονισμού του ιστορικού και των extensions.

Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο Microsoft Edge από εδώ.

Loading